dilluns, 23 d’octubre del 2017

Pirenaic a la Magdalena Superior.


Via clàssica restaurada que demostra que a Gorros no tot són parabolts de colors col·locats cada dos metres. Abans que arribés la bogeria del taladro s'havien obert vies amb un cert caràcter. Algunes han sobreviscut fins els nostres dies, i d'altres han quedat enterrades sota una nova via o un reequipament mal fet. Cal tenir en compte que el primer llarg és una mica exposat i que cal determinació per anar a buscar la primera assegurança. L'últim llarg també és una mica exposat. De totes maneres, amb calma i habilitat es poden afegir assegurances en aquests dos llargs.


-Cordada: Macau i Busquets.
-Accés: Aparcament del Monestir de Montserrat. 4€ si estàs federat, si no crec que són 6.5€.
-Aproximació: Del Monestir agafar les Escales dels Pobres, en direcció a Sant Joan. Al pla de Sta. Anna anar pel de sota i quan sortim al camí transversal (St. Joan - St. Jeroni) seguir-lo a la dreta i ens deixarà al camí transversal que va per sota dels Gorros i les Magdalenes. El seguim i a sota del Gorro Frigi i la seva cara Est agafem la canal per on baixa la Normal. Hem de pujar aquesta canal fins al coll que separa el Gorro Frigi i la Magdalena Superior. La via comença en aquest coll.




-Orientació: Nord.
-Material: Cintes exprés, bagues per a merlets i joc de friends (d'Aliens a Camalot del #2). Els Tricams també van molt bé.

-Grau obligat: V+.


-Descens: Un ràpel llarg (d'uns 50 metres) o dos ràpels curts (d'uns 25 metres) per la cara est. Després agafem el camí que rodeja la Magdalena Inferior fins a les escales de Jacob que ens retornen al camí transversal de Gorros.
-Ressenya: Hem fet aquesta topo marcant el material que hem trobat a la via:


2 comentaris:

  1. Enhorabona, aquesta me la miro de fa temps, s'hi haurà d'anar a passar por !

    ResponElimina
  2. Gràcies!.La via a mi em va agradar molt,val la pena anar una mica rodat per gaudir-la.
    Salut i Gorros!!

    ResponElimina