dilluns, 30 d’octubre del 2017

Via Misteri a la Gran Quereda.


Dues tirades de fissura on regalar-se posant catxarros enmig del Montseny,aquesta és la proposta de la via Misteri.Segurament s'ens farà curta i els més llepafils diran que hi sobre una mica de líquen i alguna sabina emprenyadora.


Accés: Des del municipi de Tagamanent caldrà seguir les indicacions de "Centre Etnológic del Pla de la Calma". Pujarem primer per una carretereta amb revolts i arribem a un punt on s'acaba l'asfalt.A partir d'aquest punt hi ha algún tram de pista on cal un cotxe alt per passar,nosaltres amb la C15 cap problema.Arribem al Pla de la Calma i just on comença el pla a ma dreta hi ha un gran roure:Roure del Parany.Al costat d'aquest roure hi neix una curta pista de desemboscar amb marques de pintura taronges.Podem aparcar al final d'aquesta pista i estalviar-nos caminar uns 100 mètres o si ja en tenim prou de castigar el cotxe aparquem a l'alzina.

Aproximació: Del final de la pista cal seguir un bon camí on continuen les marques taronges.A 200 mètres del final de la pista trobem una petita clariana amb una alzina surera.Aqui caldrà deixar el camí i entrar al bosc a ma dreta.Aquest punt pot costar de trobar,nosaltres hi hem fet unes fites i com a indicació dir que si arribem a un coll és que ens hem passat molt de frenada.Per dins el bosc,una mica brut,arribem a sota del final de la via on hi ha dues microvies d'esportiva.Des d'aquest punt nosaltress hem baixat a prop de la paret pel vessant de l'esquerra,el que queda més allunyat del cotxe.
Material: Nosaltres hem fet servir un joc de friends des de l'Alien gris al Camalot del 4,repetint del 0.75 al 3 i un parell de tascons.Segons les ressenyes no calen les repeticions i si que són necessaris un parell de claus.
Orientació: Podria ser Sud.
Grau obligat: V+/A1.
Descens: Cal fer un curt ràpel o desgrimpar ( pont de roca,recanvi,10 m,IV).Un cop a peu pla retrobem el camí a través del que hem aproximat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada