divendres, 14 de desembre del 2018

Paül Gustau al Ganivet de Diables.



Aquesta via pot agradar molt tant a escaladors amb nivell de 6b consolidat com als irreductibles clàssics fanàtics del V+ i cop de pedal. Els primers hauran d'asumir pasos de 6b amb el parabolt a sota del peu o anar prou sobrats de grau com per bloquejar i posar la plaqueta.En lliure,la clau seran la tercera tirada que ens demanarà una bona dosis de continuïtat i el quart llarg on caldrà la mateixa pila però amb dos blocarros. Si no anem a alliberar la via gaudirem de dues tirades de placa ben mantingudes amb algún distanciament en IV grau que ens farà escalar amb atenció,un terçer llarg que es fa sense problemes en Ae amb una arrencada i final en lliure i que pot resultar monóton i una quarta tirada amb un pas d'A1 per trincar el tercer bolt prou atractiu com per fer tornar l'adrenalina si estàvem avorrits de tant d'Ae.Sigui quina sigui la versió que fem de la via no ens podem perdre el magnífic ambient de la cresta cimera.Precaució ja que hi ha algún tram aeri en el que es progresa sense problemes però costa trobar roca solida on emplaçar alguna assegurança.Ambient molt aeri i roca boníssima.

-Accés: Refugi de Santa Cecília, Millor no deixar coses al cotxe, tot i que ara està videovigilat.
-Aproximació: Des de l'aparcament creuem la carretera i agafem el GR del camí de l'Arrel direcció al Monestir,esquerra.Quan estiguem a sota del Ganivet busquem una traça que puji cap a la base de la paret.Nosaltres hem pujat fins l'iniçi de la Reina Sànchez i hem anat flanquejant a la dreta,els últims deu metres estan força embardissats.Si fem l'aproximació així hem d'anar amb compte amb una via que trobarem abans i que també te una R0 de dos burins.
Orientació: Nordest.
Grau obligat: V+/A1



Material: Nosaltres hem fet servir dos estreps,18 cintes exprés, 6 plaquetes recuperables,un Camalot de l'1 i els Aliens del blau al vermell.
Descens: Quan la vàrem fer hi havia indicis de rapel recents a les reunions: R4-R3 ( aquest deu costar de recuperar preveure 3/4 metres de cordino per abamdonar ), R3-R1 (R2 queda en la linea) i R1-terra.
Nosaltres hem baixat caminant. Primer fem un ràpel crec que de 20 fins al coll amb la Paret de Diables.Un cop aquí desgrimpem per terreny herbós a la nostre dreta fins a assolir la Canal dels Avellaners,per aquí baixarem fins al Camí de l'Arrel pel que hem aproximat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada