divendres, 7 de desembre del 2018

SAME al Contrafort de l'Ànec.



Típica via del vessant nord: vertical,lógica,amb trams de roca a controlar i assegurances amb solera.S'ha afegit un bolt a R4 i dos a R2 i R3.Trams de díedre i encastaments ben guapos alternats amb troços més cutres i algún tram vegetat puntual.Suposo que és una escalada d'aventura que es fa més per les sensacions que per la bellesa de les tirades.Diria que sense ser una súper clàssica es va repetint.En global l'he trobat un punt més exigent que la GEDE de l'Escorpí.


-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).
Aproximació: Agafem el GR-172 en direcció al Monestir i deixem de banda un trencant a ma dreta que porta al Refugi Vicenç Barbé.Un cop passada la Cadireta haurem de prendre un desviament a ma dreta en direcció al Coll de Porc.Al cap d'una estona trobarem un desviament novament senyalitzat.El seguirem a la dreta i l'abandonarem per anar a l'esquerra uns metres fins al peu de lglesias Torres Casanoves.Un cop aquí flanquejem a l'esquerra,baixem a una canal,la remontem i flanquejem a l'esquerra.Pitó visible a un parell de metres del terra. 
-Horaris: Aproximació 45',via 4 hores i descens 45'.
-Material: Un estrep,18 cintes exprés,un joc de tascons i un de friends des de l'Alien groc al Camalot del 4 repetint 0.75,1,2 i 3.Els pitons que hi ha a la via són d'època,pot ser bona idea portar-ne algún per si de cas.
-Orientació: Nord.
-Grau obligat: V+/A1+,amb pitons potser V+/A1.
-Descens: La via sembla de bon rapelar.
Des de la darrera reunió pujar a la dreta al cim (III).D'aquí baixar a la cara sud caminant,baixem una mica pel dret fins que anem a parar al camí dels Alts Frares marcat de blau.Si el seguim a la dreta de aeguida som a la Canal Ample on podem decidir si pujem fins al Pas del Portell Estret i baixem pel nord o bé si baixem a l'esquerra cap al Refugi Vicenç Barbé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada