dilluns, 26 de juny del 2023

Joan Cervera Batariu al Bacallà.


La darrera tirada és especialment bonica,es tracta d'un mur ben trempat i mantingut on si rasquem el 6a/+ ens caldrà una bona tècnica així com força paciència si volem escalar-lo sense tocar metall. El primer llarg no és lleig peró és molt concentrat,t'agafa en fred i cal controlar un xic la roca. La tirada central és de tràmit. Si tant us fa el tema de tatxar vies,escalar-les integrament per no desvirtuar-les...deu ser factible i més bonic fer les dues primeres tirades de la Bavaria i escalar el darrer llarg de la Joan Cervera Batariu fent un fàcil flanqueig per montar R2 bis.Les graduacions en lliure ens han semblat molt collades,estem fluixos ostia.


Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe, ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).
Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Passem de llarg del refugi,creuem la Canal Ample on comença Frares. Anem seguint el mateix camí on anem trobant marques de P.R. Passarem per sota de l'Agulla Gran del Pas del Príncep i acte seguit arribarem a la Font de l'Esllavisada. En aquest punt veurem una placa metal·lica molt cridanera que marca l'inici de la Tharsis,la nostre comença una vintena de metres més enllà. L'inici està en una zona amb una petita tartera a tocar de la Roca del Caporals. Cúrrua de xapes visibles.


Orientació:
Sud Est.
Grau obligat: V+/A1e.
Material: Nosaltres hem fet anar una canya d'un parell de metres per trincar la primera xapa,un estrep, unes 16 cintes exprés i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot 0.5. El company deia que amb tricams i C3 petits ho hagués pogut cosir més.La canya l'hem deixat al peu de via.
Horaris: Aproximació 50 minuts,via 2 hores i retorm a Can Massana 1 hora.



Descens: Desgrimpar al bosc del vessant Oest. Un cop aquí davallar per la canal a ma esquerra ( sud ),enganxats a la paret. Acabem baixant per la canal que hi ha darrera de l'Agulla Gran del Pas del Príncep,acte seguit enllaçem amb el camí de l'aproximació.
Ressenyes: Germans Massó,Jose Walero i Manel&Ita. Moltes gràcies!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada