dijous, 15 de juny del 2023

Joli Garçon al Merlet del Pas dels Francesos.


Una sola tirada on rematar el dia baixant de Gorros o de Sant Benet, recomanable una gorra o similar per que els turistes que pugen per les escales dels pobres ens fagin un donatiu. Rampa de II/III amb un parell de trams més drets,compte amb el fregament perque la reunió es fa a posteriori de la desgrinpada. Malgrat el grau assequible no m'ha semblat una via idonea per a novells hi ha que hi ha trams de III+ on no val a badar.


Accés: Monestir de Montserrat, aparcament de pagament amb descomptes presentant una targeta federativa de l'any en curs sense DNI. Les furgonetes paguen més.
Aproximació: Un xollo,només dura deu minuts. Des del Monestir agafar les escales dels pobres com si pujessim a St. Benet o elz Gorros. Arribarem a un estretament on el camí fa poc més d'un metre d'amplada,es tracta de les escales anomenades El Pas del Francesos. La via va per la rampa de la dreta es veu el primer espit a uns deu metres del terra.
Orientació: Est,peró s'inicia en un encaixonament del camí que deu ser a l'ombra pràcticament tot el dia.
Horaris: Aproximació 10 minuts,via 45' i retorn al Monestir 20'.
Material: Sis cintes exprés, Aliens verd i groc. La ressenya demana també l'Alien vermell peró no l'hem possat. La baixada està prou neta peró si voleu cardar quatre tissorades tampoc passarà res. Si convingués collar espits són d'allem.
Grau obligat: V/A1e.
Descens: Del final de la via anar seguint traça quan sigui possible i quan no grimpar per la roca,sempre amb tendència esquerra. Nosaltres fent aixó hem anat a espeteguar al camí que va de Santa Anna a Sant Benet, anant a l'esquerra retrobarem les Escales dels Pobres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada