dilluns, 5 de juny del 2023

Via Normal al Rave.


En el moment de la obertura fou una via avanguardista, el balmat de la segona tirada fou un repte tècnic de primer ordre. De mica en mica aquest tram s'anà omplint de ferro i es va convertir en una via de curset on els monitors avaluaven la traça dels seus alumnes amb els estreps. El temps ha continuat passant i la ferralla de la via ha anat envellint fins al punt que avui en dia fot una mica de basarda, ideal pels amics del rovell ja que aquí no xaparan ni un sol parabolt. Fantàstic mirador i molt bon ambient per ser una via tant curta. La roca en general bona malgrat que l'arribada al cim està una mica descomposta però es pot assegurar bé. Hem enllaçat la segona i tercera tirada, amb molt fregament. Recomanable combinar-la amb la Normal a la Campana.



Accés: Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.  
Aproximació: Des de la Vinya Nova prenem la pista forestal que porta cap a Collbató. Seguint aquesta pista trobarem un primer trencant a mà esquerra, és el Camí de l’Artiga Alta. Passat aquest trencant i seguint uns minuts més tornem a trobar un altre trencant a l’esquerra ( pista més petita amb olivars a la esquerrra ) el seguim uns 100 metres fins arribar a un cul de sac on abans es podia deixar el cotxe. Des d’aquest punt agafem un camí de marques blaves (Camí del Clot de la Mònica). Seguim aquest camí sobrepassant el Serrat Inferior d'en Muntaner amb la característica agulla del Frare de Baix. Superat aquest punt arribem a una carena rocosa, deixem enrrera La Pastereta i arrribem a una mena de coll. En aquest punt convé baixar al Torrent dels Llorers. El seguim un moment de pujada i sortim a l'esquerra fins a una carena on ja veurem el nostre objectiu. Quan som aproximadament a la cota de la Campana i el Rave trenquem a la dreta embardissant-nos fort fins al peu de via. Potser en aquest punt hi ha un corriol però nosaltres no l'hem sabut trobar. Inici de la via per una alzina, a les envistes de la ferralla que hi ha al desplom del segon llarg.


Orientació:
Oest,sol a partir de les 3.
Material: 20 cintes exprés, 4 plaquetes recuperables, 3 escanyaburins, 2 estreps per persona, 1 cordino molt fi per enfilar una cabota i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 2. En previsió dúiem un parell de claus més aviat amples per si saltes alguna cosa. No està de més dur una desena de metres de corda per canviar el muntatge de ràpel o encara millor agafar-ne una vintena i llaçar tot el mogró cimer.



Horaris: Aproximació des de la Vinya Nova 1 hora i quart, per fer la via i rapelar 3 hores mentre que per tornar a la Vinya Nova 50 minuts.
Grau obligat: V/A2.



Descens: Ràpel de 30 metres, pel costat d'on hem escalat,anem a parar directes al peu de via.
Ressenyes: La moderna l'ha fet en Jose Walero mentre que l'antiga l'he agafat del blog d'en Jordi Cevallos.Moltes gràcies!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada