dijous, 15 de desembre del 2011

Integral Porta de la Roca a la Plantació.




Via Integral Porta de la Roca a l'Agulla St. Cugat de la Plantació.

-Cordada: Manel, Teo i Busquets.
-Ressenya: Anàvem combinant la d'Escalatroncs amb la de Romanticguerrer. Útil bàsicament per saber a on comença la via i a la penúltima tirada per encertar la sortida a la dreta de la segona expansió ( espit ).


-Aproximació: Des de el pàrquing del Clot de la Mónica ( entre Vinya Nova i Collbató ) pujem per una pista en més mal estat que creua un olivar. A on mor la pista hem de pendre un camí a la dreta amb marques de pintura. L'anem seguint una mitja horeta fons que arribem a una bifurcació senyalitzada: Pollegons ( esq. ) i St. Joan ( dreta ). Nosaltres anem en direcció als Pollegons. El camí baixa al Torrent dels Llorers, nosaltres hem de deixar el camí principal i pujar pel Torrent dels Llorers. Trobem els trams més drets del torrent equipats amb ferros, un cop acabats els ferros hem de sortir del torrent a l'esquerra seguint pel peu d'una paret ( Ag Col.leccionistes ? ). Veurem la via Infinity ( parabolts a sota d'un arc que marxen paral.lels a l'arc, a la dreta ). Nosaltres seguim avançat uns vint metres i just abans de baixar al següent torrent ( Torrent del Porró ) comença la via. Primer parabolt visible, penjo la foto del company escalant la primera tirada perquè així es veu l'agulla del costat i pot ser útil per ubicar el tema.


-Material: No és una via on et regalis possant material peró alguna coseta ha entrat. Hem possat un parell d'aliens ( gris i groc ), un tascó i un parell de Camalots ( 0.75 i 1 ). Les peçes les hem possat una sola vegada.


-Via: Segons tinc entès és la via més llarga de la Plantació. Per tant si sou d'aquells que us gradaria visitar la Plantació peró penseu que les vies són massa curtes per l'estona que es camina, aquesta és una bona opció. La roca, malgrat algún punt aïllat, crec que la podem qualificar entre bona i excel.lent. El tema del grau i l'exposició. De grau crec que algun tram de placa arriba a 6a i suposo que es deu poder guarrejar amb V+, aixó si escalant entre xapes. Sortint de l'última reunió hi ha un pas a l'esquerra per superar una panxeta que deu estar entre el V+-6a i es totalment obligat. Potser en uns forats horitzontals de códols hi hagués entrat alguna peça petita tipus Alien. Al cim hem fet reunió d'una alzina.




-Descèns: Rapelem per la cara N ( 20 mts., 2 bolts amb anella i cadena ) i acabem de baixar caminant per la Canal del Porró. La seguim de baixada i un cop a l'alçada del peu de via ( després d'un tram de corda fixa ), girem a l'esquerra i desfem el camí de l'aproximació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada