divendres, 30 de desembre de 2011

Paret del Pont: Zeleste + Com un porquet.


-Cordada: Parce i Teo.
-Ressenya: Nosaltres duiem les de Rocktopo de la Cara Sud i ens han anat molt bé. En Lluís n'ha fet una que segur que també us va molt bé, moltes gràcies!!!!:


-Material:  Hem anat possant de tot: tascons, Aliens ( semàfor ) i Camalots fins al número 3. Un estrep per la Zeleste.-Aproximació: De la Vinya Nova pugem per un tramet de pista, agafem un camí a la dreta que travessa un bosc i baixem al Torrent del Pont. Pugem uns metres pel torrent i a l'altre cantó surt un camí. Pugem
per aquest i passem per sota la cara O de la Palleta, els Pollegons ( Aresta Ribes ), Roca de Ponent, Roca Gris ( Esparreguera ), Roca Jordi Soler i Masip ( Revoluciones Celestes ) i finalment la Paret del Pont. Al principi de la paret hi ha una traça que puja a peu de paret, per una mena de canal.
Per començar la Zeleste ens enfilem a l'esquerra d'una mena de promontori fins a una fisura diagonal herbosa cap a l'esquerra. Més amunt es veu el primer clau ( hi hem deixat un cordino ).
L'inici de la Com un Porquet és uns vint metres a l'esquerra ( fletxa picada ).
Començant la Zeleste :
-Vies: Magnífiques vies de placa sobre bona roca,menys la primera meitat del primer llarg de la Zeleste. Estan poc equipades peró els pasos més difícils estan ben assegurats. A la segona tirada de la Com un Porquet el segon espit no es veu. Al final de la diagonal hi ha un espit,després cal superar una panxeta ( nosaltres ho hem fet per l'esquerra ), un cop a sobre la panxeta ja veurem l'espit que queda amagat damunt un códol taronja. La segona reunió està en una bauma ( a la paret de sobre, a l'esquerra ). A la tercera tirada superat el tram més dificil arribem a una mena de vira, les xapes continuen recte peró el primer de corda no els ha vist i ha sortit cap a la dreta ( segurament més fàcil IV ). Els sisens no són obligats peró el V+ si i amb les xapes allunyades.


-Descèns:  Per baixar de la Zeleste hem fet dos ràpels per l'Anonymus ( del cim a una reunió que queda a l'alçada de R1 ). De la sabina on acaba Com un porquet hem acabat de pujar i hem anat a l'esquerra. Hem fet una desgrimpada de II-III ( potser millor rapelar d'una alzina ) i hem trincat una reunió rapelable. Un primer ràpel d'uns 10 o 15 i un segon d'uns cinquanta ( diuen que amb 60 arribes al terra ).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada