dilluns, 29 d’abril del 2019

Tercera República a la Roca de les onze hores.


Potent escalada lliure o entretinguda escalada combinada,de nosaltres o del nostre nivell dependrà l'elecció.En tot cas la via roman equipada amb bolts i espits del 10 per no passar por,allà on l'inclinació i/o la qualitat de la roca ho permetin caldrà escalar per atanyer la següent assegurança.Com totes les vies que hem fet a la paret ens ha semblat que tenim ambient des del primer metre d'escalada.La roca de Sant Llorenç te mala fama,doncs en aquesta via com a les altres a la part de baix cal parar-hi atenció i a mida que guanyem metres la roca millora de manera que acabem sortint al cim amb un conglomerat ecxel.lent. La darrera tirada l'hem evitat sortint per la dret,podem xapar el primer parabolt i després trobarem un espit que assegura un pas de V+ prou rabiós,sembla mig trampejable amb un Alien ( verd/gris ?).Accés: Des de Matadepera prenem el carrer de les Belles Roques i després el carrer de Vista Alegre on aparquem,a les envistes de la paret. 
Aproximació: Des del vehicle l’aproximació és evident,en 5 minuts ens plantem a peu de via.Podem pujar pel dret ( brut ) o bé seguir el camí/autopista que puja al Montcau i deixar-lo per agafar un corriol a esquerres a l'alçada del peu de paret.
Inici entre dos grans códols,espits del 10 visibles.Les xapes són tirant a blanques.Material: 17 cintes exprés i dos estreps si sortim pel sostre.
Grau obligat: V/Ae.
Horari: 2 hores en cordada de tres,15' per l'proximació i 20' pel descens.
Descens: La R1 te anelles, la segona no. Nosaltres hem baixat caminant,cap a la dreta a buscar el camí pel que hem aproximat. 
Combinable amb: 
Via Esbarzers , Via Prabolts Blaus i Punta d'en Clerck amb la mateixa aproximació i descens.
Normal del Cavall Bernat aparcament a 5'.

4 comentaris:

 1. La sortida pel sostre, també mola la pròxima vegada miraré de fer el llarg que heu fet vosaltres...Salut i tapia!

  ResponElimina
 2. Haurem de repetir-la per fer la sortida del sostre,doncs!
  He estat mirant al teu blog i tens un bon arsenal de vies a Sant Llorenç...s'ens gira feina!!!
  Salut i Santllors!!

  ResponElimina
 3. Hola. Els acoratges de la part d’abaix no són espits, són dynabolts.
  Salut!

  ResponElimina
 4. Gràcies per la informació,Manel!.A tenir en compte que l'aspecte extern és el mateix que el d'un espit del 10 alhora de localitzar la via.
  Salut i ferros moderns!!

  ResponElimina