dilluns, 13 de maig del 2019

CADE a les Bagasses.






Et mires la paret des d'abaix i flipes de com una via de V es pot xulejar aquest llamp de tàpia.La CADE de les Bagasses és la gran clàssica de la paret i un dels itineraris més repetits de tot el Montsec.En aquest itinerari gaudirem de l'ambient i longitud d'una gran paret però amb un grau ben cómode.A més la Feixa i la Falsa Feixa permeten una sortida fàcil de la paret en cas de necessitat.Tot aixó més l'equipament força correcte la converteixen amb una bona opció per iniciar-se en les vies llargues.

Nosaltres l'hem escalat amb 12 llargs amb dos ensambles terra a R3 (5 m) i en el segon de sobre al feixa empalmat 3 ( 10 m).L'única pega que sóc capaç de trobar és la pul.limenta de la part de baix.Part superior la millor: més sostinguda i amb més ambient.


Accés/Aproximació: Deixem el vehicle a la zona de lleure de la Font de les Bagasses i creuem el riu pel pont romà. Remuntem fins la via i creuem el túnel de la dreta, quan sortim remuntem per sobre del túnel i arribem al peu de via sota el dau característic d’aquest sector de la paret.
Material: Semàfor aliens i Camalots 0.75 i 1.Si es va just de grau es pot posar més ferro i portar un pedal per l'artifo( 3 pasos d'A1e o 6b+).


Horari: Diria que els que fan el Rallie la fan en una hora i poc.Llegint per internet he vist que la gent habituals del Montsec la fan en 5 hores.Nosaltres dúiem tabac i entrepans a les motxilles,hem aconseguit passar 7 hores a la paret.


Grau obligat: A priori V+/A1e.Potser amb paciència i ferro ho podriem rebaixar a V/A1.
Descens: Caminem cap a la dreta i amb alguna desgrimpada arribem a una instal.lació de ràpel ( 2 bolts ).Nosaltres aquí hem fet un sol ràpel de 60 metres però hi ha una instal.lació per fraccionar-lo.Després de rapelar acabem de caminar una estona més fins la carretera.




2 comentaris:

  1. d'aquestes que queden sempre pendents.. tan sobada com es diu??

    ResponElimina
  2. Hola Edu!.La vaig fer fa gairebé un any i no ho recordo massa.A la ressenya vaig anotar " fins la R6 tot el que passa de V és sabó".
    L'altre és entrar per la Feixa,crec que camines un 45' i fas la millor part de la via.
    A veure si coincidim algun dia!.
    Salut!!!

    ResponElimina