dilluns, 27 de maig del 2019

Via Èlia a La Vinya,Serra de Queralt.


La que te menys graduació de les tres vies que hi ha actualment a la Vinya.Recorregut d'aresta amb ressalts però amb trams que tenen cert ambient.La roca és gres i ha estat sanejada però hi ha alguns blocs així com regletes a la primera tirada esperant l'hora de caure o trencar-se.
No ho hem fet però sembla factible enllaçar el segón i tercer llargs.


Roca: Gres,sanejat però amb trams a controlar.
Accés: A Berga convé pendre la carretera que duu a Sant Llorenç de Morunys.Al punt quilomètric 2.1 localitzarem una pista que s'enfila muntanya amunt ( dreta ) així com una esplanadeta a ma esquerra on estacionar.La via es veu des de la carretera.
Aproximació: Seguim la pista que he esmentat i que mor en unes ruïnes.Aquí la pista es difumina,continuem pujant fins que assolim un bon camí transversal.Avançem per aquest camí cap a l'esquerra a trobar l'iniçi d'una tartera,fita.Remontem la tartera fins al sector esportiu La Vinya.El passem de llarg i arribem a la paret.Aquí anem seguint el camí cap a la dreta fins a trobar el peu de via.Cartellet de fusta i pitons casolans en un díedre que marxa a esquerres.
Material: 12 cintes exprés.Si anem justos de grau és la típica via on pot anar bé una tramposa+pedal.A la darrera tirada es podria col.locar algún friend gran (#1-3?).
Grau obligat: V+/A1e.
Descens: Des del final de les dificultats seguim un passamà que ens porta fins. a la darrera reunió de la via Xavi de Borredà des d'on podem fer un sol ràpel de 60 al terra o fraccionar-lo cada 20/25 metres a les reunions de la via esmentada.

2 comentaris: