dilluns, 24 de juny del 2019

Ponts de Diàleg al Riu Lacó.


Hi ha algun tram interessant,per treure's el barret amb l'estil de l'obertura només fent servir tascons i ponts de roca.De totes maneres el seu obridor permet els friends però no els pitons,no se si deixa fer servir el ganxo que alguns necessiten per trampejar el 6b.A la primera tirada cal fer un marcat flanqueig a la dreta que nosaltres no hem sabut veure amb la ressenya,de totes maneres el terreny permet passar per on es vulgui i un cop espategues a la Sufi la segueixes fins R1 i llestos.
De ben segur que el primer ascensionista ha realitzat una gran tasca de sanejament de la roca,malgrat això hem pogut cardar avall algún forn prou ben parit.


Orientació: Sud.
 Roca: Calcari.
Accés: Hi ha dues possibilitats que ens vàren semblar similars en quant a temps.En ambdós casos convé prendre la carretera LV-4241 que va de Solsona al Port del Compte per Coll de Jou,la de Canalda i Font Ferrera.
Opció 1: Passat el quilómetre 12 agafem una carretereta més petita a ma esquerra amb un cartell indicatiu a l'inici de Parroquia de Timoneda,abans del restaurant de Font Ferrera.Seguirem per aquesta carretereta uns 10 quilómetres fins que aparcarem,a les envistes de la paret..Diria que hi havia un primer trencant on vàrem anar a la dreta.
Opció 2: Passar de llarg Canalda i el zoo. Una estona més de carretera i trobem una pista emporlanada que baixa a ma dreta cap a un veïnat amb una ermita.Seguim per la pista fins a l'aparcament a ma esquerra a les envistes de la paret.
Aproximació: La via comença un xic més avall de la Sufi,ponts de roca visibles.
Material: Nosaltres hem fet servir un joc de tascons ( incloent i doblant micros ) així com els friends de l'Alien groc al Camalot de l'1.Si volem emolar a l'obridor podem assegurar-nos només amb tascons.El ganxo com que no sabiem si el podiem fer servir no el vàrem utilitzar.
Grau obligat: 6b.Diuen que amb el ganxo V+/A1 em va semblar més aviat V+/A1+.
Horari: 1 hora i mitja.
Descens: Nosaltres hem baixat amb un ràpel de 60 metres per la via Regal de reis, segurament fraccionable abandonant materiala a R1. La instal.lació consisteix en dos espits units amb sirga i una anella. Del final de la via cal flanquejar uns 30 metres per trobar-la.

4 comentaris:

  1. Una pregunta es poden fer servir cintes exprés o cal xapar només amb un moscata?
    Walter Drogatti.

    ResponElimina
  2. Yo diria que sols pots fe servi tascones ya que es lu que va fe servi al qui la va obri i nia que raspactaru sinos vas a una atre via del teu nivell i todo bien.
    Ciscu.

    ResponElimina
  3. La Homedes del Gat no es pot fer amb gats?.
    Tom ( i jerri:)

    ResponElimina
  4. Cardeu-vos a l'ombra que el sol us està bullint el cap.
    Salut i orxata!

    ResponElimina