dimecres, 19 de juny del 2019

Via Xavi de Borredà a La Vinya,Serra de Queralt.


No ens ha acabat de fer el pes.La primera tirada és ajaguda i obliga a una escalada bastant tècnica amb algunes regletes bonoloto.Si aquestes presses i llastres no es siquen pinta a que d'aquí poc el tema picarà una mica més.Al segón llarg la cosa millora però continua haven-t'hi una capa de sorreta que pot molestar als paladars més exigents.La darrera tirada si que l'hem trobat ben bona: vertical,aeria,atlètica i mantinguda,llàstima que sigui breu!.
Sembla ser que dels tres recorreguts multillargs dels que disposa la paret ( Xavi de Borredà,Superamics i Elia ) la bona és la Superamics.De totes maneres són perfectament enllaçables en una jornada o mitja.

Roca: Gres.
Accés: A Berga convé pendre la carretera que duu a Sant Llorenç de Morunys.Al punt quilomètric 2.1 localitzarem una pista que s'enfila muntanya amunt ( dreta ) així com una esplanadeta a ma esquerra on estacionar.La via es veu des de la carretera.
Aproximació: Seguim la pista que he esmentat i que mor en unes ruïnes.Aquí la pista es difumina,continuem pujant fins que assolim un bon camí transversal.Avançem per aquest camí cap a l'esquerra a trobar l'iniçi d'una tartera,fita.Remontem la tartera fins al sector esportiu La Vinya.El passem de llarg i arribem a la paret,ens enfilem una mica cap a l'esquerra i arribem al peu de via.
Orientació: Probablement sud.
Horari: Aproximació 20',via 1hora i ràpel+retorn al cotxe 1 hora.
Material: Nosaltres hem fet servir cintes exprés (12?) i un Alien verd en un tram fisurat del tercer llarg.A la segona tirada potser entri quelcom gran/mitjà (0.75-2?).
Grau obligat: A priori 6a/A0,potser amb el pedal i paciència es solventa amb V+.
Descens: Un sol ràpel de 60 per la mateixa via.Compte que arriba gràcies al xiclet,possibilitat de fraccionar-lo ( factible amb una sola de 60?).No cal dur recanvis ja que les instal.lacions són de  bolts amb anelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada