dimecres, 26 de juny del 2019

Tak Mahal al Serrat Alt.


Pel meu gust la més rodona de la paret.La roca boníssima i l'escalada ben variada,amb trams fissurats així com de placa.Suposo que aquests alçades de la pel.licula tothom sap que hi ha una feixa de manera que al segón llarg escalem 10 metres i després anem d'excursió.Gestionant bé el xapatge de les cordes i amb una vintena de cintes es poden enllaçar la tercera i la quarta tirada.Accés: Àger seguir la carretera cap al Coll d'Ares. Una mica abans d'arribar al coll prendre una pista a la dreta en direcció a Colobó. La pista passa per sota de les parets del Cap del Ras i segueix cap a la Font Freda.Passats la Xurulla i també el Trident trobarem un gran prat a ma dreta on estacionar.
Aproximació: Des del prat la via és perfectament visible.Nosaltres no hem trobat cap traça que dugués a peu de via i hem anat buscant el pas més net.Arribats a la base de la paret inicirem l'escalada uns 20 metres a la dreta de la Cincuentones. Visible un pitó amb un troç de corda llarg que assegura un canvi de díedres en una placa.


Grau obligat: Diuen que 6a/Ae,de cavall estant m'ha semblat que amb V+/A1 es passa,tramposa útil.
Material: Unes setze cintes exprés,un tascó mitjà (BD #8) i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 4.
Orientació: Sud.


Horari: Aproximació 25',via 3 hores i baixada 40'
Descens: Arribats a la feixa podem baixar per la mateixa cap a l'esquerra o bé escalar una darrera tirada que puja a la carena.Aquest llarg es troba a l'esquerra,amb l'accés senyalitzat per fites i ponts de roca visibles des de la feixa.Es tracta de 40 metres de 6a ( V+ obligat ) on hi caldrà dur un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 3. Feta aquesta tirada el més ràpid és rapelar-la i un cop a la feixa baixar cap a la pista.Sinó volem rapelar ( 2 bolts amb anelles ) podem carenar a l'esquerra fins a una canal que te una fita a l'entrada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada