dijous, 10 d’octubre del 2019

Lofoten a la Corona de la Reina.


Degut a l'abundància de parabolts aquesta és una via per tastar la finura d'Agulles sense massa exposició.Si sou dels que no voleu caminar més que escalar us caldrà combinar-la amb alguna altre a tal efecte.El ràpel de baixada us deixarà pràcticament a la base de l'Aresta Brucs a la Boteruda del Gra.Bona roca i prou ambient per ser una via de 40 metres.Sembla factible escalar-la amb un sol llarg parant compte al fregament.


Accés: Aparcament a Can Massana,a la carretera del Bruc a Manrresa.Els cap de setmana i festius val 4€ aparcar-hi,la meitat si esteu federats.
Aproximació: Des de l'aparcament seguim les indicacions  cap al Refugi d'Agulles. Un cop al Refugi tenim dues opcions a priori igual de ràpides: la Canal de les Bessones o la Canal de l'Ou de Colom.
Nosaltres hem aproximat per la Canal de les Bessones que l'agafrem a cinc metres del refugi grimpant per una llosa tombada.
Remontem aquesta canal fins al capdamunt trobant una grimpada (III-) que superarem merces a unes arrels i una corda fixe.La canal finalitza al coll que formen la Corona de la Reina a sota i la Boteruda del Gra a dalt.Arribats a aquest punt caldrà devallar una seixantena de metres per la canal que s'obre a la base de la cara est de la Corona de la reina.
Peu de via a la vertical d'una bauma amb parabolts Nestor Lucky platejats visibles.


Horari: Aproximació 45 minuts,via 45 minuts i retorn al cotxe 45 minuts.
Material: Unes sis cintes exprés.
Grau obligat: V+.
Orientació: Est.
Descens: Al vessant oposat al que hem escalat hi ha una alzina d'on rapelem ( 20 metres ).Si hem deixat quelcom a  peu de via tornar-hi és ràpid i fàcil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada