dimecres, 16 d’octubre del 2019

Pacho Hidalgo a la Pastereta.




Una excusa més per gaudir de la bona roca de la Pastereta!.Bona escalada plaquera,només una apretadeta al tram més dret la resta escalada sobre placa lleugerament tombada i amb bons merlets.S'ha de dir que els trams de IV els hem vist una mica expossats,no és res dramàtic que algú amb experiència en autoprotecció al conglomerat no pugui solucionar però no és una via per algú que comenci a escalar IV de primer.Em sona haver llegit alguna piada que comentava que a l'últim llarg no hi havia assegurances,nosaltres hi hem trobat dos espits i un pont de roca.


Accés: Esplanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.
Aproximació: Des de la Vinya Nova prenem la pista forestal que porta cap a Collbató. Seguint aquesta pista trobarem un primer trencant a mà esquerra, és el Camí de l’Artiga Alta. Passat aquest trencant i seguint uns minuts més tornem a trobar un altre trencant a l’esquerra, el seguim uns 100 metres fins arribar a un cul de sac on abans es podia deixar el cotxe. Des d’aquest punt agafem un camí de marques blaves (Camí del Clot de la Mònica). Seguim aquest camí sobrepassant el Serrat Inferior d'en Muntaner amb la característica agulla del Frare de Baix.Superat aquest punt arribem a una carena rocosa,després d'avançar uns metres per aquest cordal cal deixar el corriol de les marques blaves per agafar una traça fitada a la dreta.Més endavant aquesta traça es bifurca i convé seguir el braç dret.Un curt tram de corda fixe ens permet assolir la base de la cara Est. La via comença a l'esquerra d'un pi característic.Primer espit visible a uns 5 metres del terra.
Material: Nosaltres només hem emprat cintes exprés,via equipada amb espits del 8 ben conservats i un clau.De totes maneres la majoria de cordades utilizen alguna peça.Mola posar quelcom al flanqueig d'entrada a la segona reunió pel de segón,pel que he vist per internet la gent hi possa el del 3,l'1 o el 0.5,a mi m'ha semblat que el forat era pel 4.També hi ha qui possa Aliens i vagues als merlets a la resta de la via.
Horaris: Aproximació 30 minuts,via i ràpel 1 hora 30 minuts.
Orientació: Est,a les 3 ja estava a l'ombra.
Grau obligat: V/V+ tant pel primer com pel segón.
Descens: Un ràpel de 60 metres per la Petit Four,fraccionable a 30 diria ( recanvis ).
Ressenyes: Joanasin i escalatroncs.Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada