dilluns, 29 de gener del 2024

Integral Baumes-Gallifol.

 

Seguint els consells d'un bon amic i millor montserratí enllacem aquestes quatre vies indianes a cavall entre Torrent del Trago i el Torrent del Lloro:
1) Masai al Merlet de les Baumes (25m).
2) Mosuo del sud de la Xina al Contrafort de les Baumes (25m).



3) Pigmeos a la Roca de les Baumes (40 m).



4) Dansa del Sol al Gallifol ( 80).



Probablement mai seran clàssiques ja que són curtes i sobretot perquè tenen molt d'Ae però a nosaltres ens han agradat prou.La Pigmeo la escalem en un sol llarg.A la penúltima tirada de la Dansa del sol no ens hem vist en cor de fer el tram de V en lliure i hem fet un parell d'A1: d'un merlet i després d'un 0.75. La roca és bona però m'imagino que són itineraris poc freqüentats i s'aniran trencant coses petites.Algun tram brut i precaució a les entrades a les feixes. Recomanable si no ens avorreixen les pedalades i volem escalar en un racó tranquil.


 Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe, ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 6€ (3€ si estàs federat).
Aproximació: Passada la Canal Ample crec que el següent és el Torrent del Trago i després ve el Torrent del Lloro. Agafem aquest darrer i a l'alçada d'una gran pedra a la nostre dreta nosaltres pugem a l'esquerra per una canal. Al final d'aquesta canal anem a la dreta i localitzem el peu de via de la Masai, corrua de bolts visible.
Per tenir la prespectiva de la fotografia cal saltar-se el Torrent del Lloro i avançar una mica més en direcció al Pas de Port.


Material: Dos estreps,uns 16 expressos,una vaga merletera i un Camalot 0.75.
Grau obligat: V+/A1.
Orientació: Est,diria que tenen sol fins els vols de les tres.
Horaris: Aproximació sense perdre'ns 45',fins al cim del Gallifol 5 hores i del cim del Gallifol al cotxe 50'.
Descens: Nosaltres hem desgrimpat per l'aresta nord,una mica descompost i exposat(II-III). Em sona que hi ha un ràpel d'un espit amb maillón però no se si està aquí o a l'Aresta Brucs. Un cop al coll hem baixat cap a l'oest,passant per sota de la Miranda de l'Alba pel Torrent del Trago fins a retrobar el camí de l'aproximació.

2 comentaris:

  1. Ei Marc ! bona combinació en una zona prou desconeguda. El tram de V que comentes m'ha sembla que a la ressenya marca 6b/A0....tanmateix si a vosaltres no us ha sortit en lliure ja podem anar preparats !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume,el tram de V és al final del llarg a sobre del 6b ó A0. Si obres la ressenya i amplies veuras que el V és per arribar a la reunió que és el que vam fer amb artificial.
      Salut i vies!

      Elimina