divendres, 7 de setembre del 2012

Crosses en l'air ( Paravalanche, la Berarde ).




-Cordada: Pablo i Busquets.
-Ressenya: http://lanochedelloro.com/resenfrance/alp_araberbre.html#
-Material: En principi la via està totalment equipada, nosaltres hem fet servir el semàfor per rematar algún tram puntual.




-Accés/Aproximació: Hem d'agafar la carretera que puja de Bourg en Oissans ( prop de Grenoble ) a la Berarde. Entre Chamforet i la Berarde hi ha un para allaus ( paravalanche ). Podem aparcar abans o després del mateix, sinó el creuem a l'anada el creuarem a la tornada. Passat el paravalanche hi ha una escala que hi puja al damunt. Caminem uns metres i ja veiem les xapes ( parabolts ).
-Via: Aquesta ja pica una miqueta més que les que haviem fet a Ailefroide, i les xapes ja no estan juntes. Tot i així no és una via exposada, peró s'ha d'escalar més: 6a obligat. La roca excel.lent. A les dues darreres tirades ens hem perdut i hem passat per una via de més a l'esquerra: 6a molt guapo!!!!.




-Descèns: Rapelant, hi ha reunions per tot arreu i també molta gent fent les vies. Un cop a la feixa anem a la dreta ( d'esquenes a la paret ) i fem un darrer rapel, penseu que aquí tothom rapela per allà mateix!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada