dimarts, 11 de setembre del 2012

Indipytecus al Coscollet.

-Cordada: Albert Macau i Busquets.
-Ressenya:


-Material: Nosaltres vàrem fer servir: l'Alien verd i els Camalots fins al número 2. D'expresos en duiem 14 peró ens en sobrava algún.

-Accés: En aquest blog hi trobareu un bon cróquis que explica el laberint de pistes que hi ha per pujar a dalt del Coscollet.

http://alturgell-xgrane.blogspot.com.es/search/label/Tossal%20del%20Coscollet

Nosaltres anàvem sense croquis i amb els cartells que hi ha a les pistes hem arribat al cim. Semblaria que totes les pistes porten allà mateix peró no ho se segur, millor portar aquest croquis




-Aproximació: Hem d'anar a buscar una canal que baixa cap a peu de paret, en una recta que fa la pista. L'entrada de la canal , pel mig del bosc, no estava molt fressada. Un cop a dins de la canal apareixen algunes fites. La canal acaba amb un cingle que hem de baixar rapelant. Són tres ràpels que crec que no es poden ellaçar.
Un cop a peu de paret hem d'anar-la seguint. El començament l'hem trobat molt embardissat, després hem anat trobant traçes. Més o menys a l'alçada del peu de via de la Neuronium apareiexn unes fites i la traça està més neta. Aquesta traça mor el peu de la Indipytecus, compte perquè poc després de pujar per una corda fixe la traça torna a baixar per una tartera. A peu de via hi ha una fita i una fletxa, placa amb un díedre a l'esquerra.

- Via: La cinquena tirada és molt guapa, la resta te trams bons peró també rostolls. L'aperturista ha fotut una gran feinada de sanejament de la roca peró aneu amb compte que queden blocs per fotre abaix, als trams difícils la roca és bona.
Ens hem saltat R1 i hem fet reunió sota el pitó de la segona tirada. D'aquí hem anat a la R3. Hem enllaçat els llargs 7+8 i 9+10. Ens hem saltat R11 i hem fet la R11 bis. Ens hem saltat R12 i hem fet reunió en una sabina de la tretzena tirada. D'aquí hem fet un llarg de 60 metres fins a una sabina on hem fet una reunió poc cómode i exposada a la caiguda de rocs, millor ensamblar una miqueta i arribar a R14.
Segurament sigui la via més ràpida i assequible del Coscollet ( V+/6a obligat )



-Descèns: Aquesta via ja no és el xollo de baixada de les altres, no acaba ben bé al cim. Ens deixa en una punta més baixa i hem de carenar uns deu minuts fins al cim del Coscollet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada