divendres, 21 de setembre del 2012

Mescalina a les Bagasses

Una via molt guapa!, d'aquelles ben llargues i mantingudes per empatxar-nos de bona roca. Curiosament la via no patina, variada amb força trams de placa però d'escalada diferent: de canto, de finura, de continuïtat, de bloc.... i de tant en tant alguna fisurota per amenitzar el tema!.
Hem enllaçat: Ll1+Ll2,Ll3+Ll4,Ll5+Ll6,Ll9+Ll10 i Ll13+Ll 14. 

Horaris: Aproximació 15',via ( contant 2 tirades de l'Anglada ) 7 hores i baixada 50'
Grau obligat: Tota la via es trampeja bé amb 6a/A1e menys un pas de la dotzena tirada.

-Material: la via està totalment equipada, nosaltres vam fer servir unes 12 cintes i un estrep per persona (ens va anar molt bé, sobretot per al 12ª llarg) . Per entrar a la via hem pujat al jardí per el primer llarg de l'Anglada, de IV , està net i nosaltres vam llaçar savines i vam posar algun alien, aixì que si voleu agafar algun trasto potser us va bé. En Luichy demana un friend 1.5-2 per arribar al primer parabolt del 5ª llarg, però apretant un xic es xapa bé ( i jo no sóc gaire alt ni gaire fort...).

-Aproximació: la típica de les bagasses: deixem el cotxe al parking de la font de les bagasses, seguir la carretera fins el pont, passem el riu, pugem a la via del tren i passem el tunel de la dreta. ens enfilem sl sortir del túnel, passem  la CADE i passats 10 metres  trobem el diedre de l'Anglada (15 min).

-La via: la veritat és que és una molt bona via. Ens ha agradat molt, llarga (430 metres + els dos llargs per arribar a la R0, fa tota la paret!),et fa apretar el que vols i al final del dia crec que quedes satifet. Com que té un equipament a procva de bombes et permet apretar al gust. la primera part va per plaques, de l'altura de la falsa feixa fins la feixa passa algun sostre i de la feixa al cim la roca és  molt bona i adherent. s'ha de dir que fins la feixa trobem alguns passos força polits, però d'aquí fins els cim la roca  no està gens sobada. Obligat deu estar sobre el 6a. potser el que ens ha costat més és el pas de bloc del 12ª llarg, segurament perqué ja estàvem força cansats.... per arribar a l'R0 pujar per el 1º llarg de l'Anglada i després amunt per plaques tumbades  de II-III fins la reunió. La via es veu fàcilment perque la línia està molt marcada i es veu fins i tot des del pàrking (es veuen dos linies: bodas i banquetes a l'esquerra i la Mescalina a la dreta).arribant a la feixa hem fet reunió en un arbre un xic a la l'esquerra, i el següent  llarg comença un xic més a l'esquerra, en tot cas la ressenya marca IV+ i la veritat és que a nosaltres ens ha costat un xic, tira una mica enrrera i el tercer parabolt no es veu (és just a la dreta de la sabina).

-Descens: des del cim baixem seguint traça cap a la dreta, trobarem alguna cadena que ens ajuda a desgrimpar fins el rapel ( es pot fer en dos o un llarg de 50 metres) i seguir baixant fins la carretera i d'aquí al parking.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada