divendres, 21 de setembre de 2012

Esperò N-W del Pic de Ríbuls

-Cordada: Jordi, Rober i Manel.
-Ressenya: la del Ressenya. la via es segueix molt bé sense problemes.
http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=225

-Material: la via està semiequipada amb piton i alguna expansió, nosaltres vam fer servir el joc d'aliens, friends fins el 3 i els tascons. Alguna reunió s'ha de muntar o reforçar, però es pot fer sense problemes.

-Aproximació: des de l'estació de Grau roig agafem la pista que ens porta cap al retaurant del llac (20 min), resseguim el llac per l'esquerra i cap a la mitat, a l'arribar a un torrent, començar a remontar en direcció a la via ( que es veu perfectament) seguint un camí que està mig traçat i fitat tot i que no és molt evident. La via comença al punt més baix de l'esperò (1h 30 min).

-La via: la seva orientació i el fet de que estem al pirineu fa que sigui una via d'estiu. Nosaltres , tot i escalar-la al juliol i un dia de força calor, vam passar més fred que en tot l'hivern. En tot cas és una via evident, del tot clàssica, amb bon ambient de muntanya i amb una roca molt bona que a mesura que ens anem enfilant va perdent calitat. El 2º i el 3º llarg són els més durs de la via (6a) però estan bastant pitonats. Obligat V+,  385 metres d'escalada que ens va agradar molt, només l'ambient ja val la pena. La primera part és la més dreta i poc a poc va perdent ambient fins arribar al cim.

-Descens: nosaltres ens vam baixar al coll, estalviant-nos l'últim llarg de III fent un rapel  fins la canal, que seguim fins al camí d'aproximació que desfem fins al cotxe. Des del coll, podem fer el rapel i amb un llarg  de III arribem al cim. Des del cim cap a l'esquerra baixem a un coll , agafem la canal i avall....

3 comentaris:

  1. neng que tas dejao las fotiquis! o se fundieron las piliquis?

    ResponElimina
  2. Ya te vale neng!, k estos son uno colega que no tienen camara...tu tiene alguna pa pulir?...a ver si volvemo a saderna a fundir piliquis!!!!

    ResponElimina
  3. si voleu fotos parleu amb el colega que no les passa ni que el matin!!

    ResponElimina