divendres, 3 d’octubre del 2014

Celjski stup al Mali Ćuk.



-Cordada: Txus i Busquets.
-Accés: Hem d'anar al poble de Starigrad-Paklenica. Un cop aquí pujar a l'entrada del parc on haurem de comprar entrada, no recordó el preu. El que si recordo és que feien descomptes quan més dies agafaves,que dos dies costaven el mateix que tres i que cap a les vuit del vespre baixen la valla d'entrada, peró pots pasar pel cantó amb el cotxe.



-Aproximació: Si hi anem d'hora o molt tard podrem aparcar al final de la carretera sinó ens tocarà caminar més. Màxim un quilometre. Del final de la carrtera seguim el camí empedrat que passa per baix de l'engorjat, abans d'arribar a la zona amb els lavabos i la botiga ( venen material ) trobem un  cartell amb el nom que ens indica que hem de creauar el riu a la dreta. No recordó si a peu de via hi havia un cartell però és un díedre ben evident.



-Orientació: Sud oest.
-Material: A la guia recomanen un joc de tascons, nosaltres només vàrem fer servir només  els expresos.
-Ressenya: He trobat aquesta per internet, és d'una página eslovena on surten més vies del mateix estil a Paklenica.




-Via: Te una primera tirada sostinguda i guapa, de díedre. Després enganxes una aresta, discontinua amb murs curts prou guapos. La roca com a totes les que vàrem a Paklenica, una maravella. Bona via en plan molt tranquil, per gaudir de bon calcari sense haver de tibar massa.
Una altra via que sembla ben recomanable i molt a prop d'aquesta és la Andy and Max. Nosaltres vàrem fer només el primer llarg i encara que a la guia la pintin de la mateixa dificultat ens va semblar més difícil ( 6a obligat ? ). Per aquesta millor portar alguna peça, es baixa rapelant i també hi ha un cartell amb el nom.


-Dificultat obligada: Si anem només amb cintes, V/A0. Si es porten peçes potser es pugui fer amb IV/A1.
-Descens: Del cim de l'agulla, desgrimpar ( IV ) o raplear ( un sol bolt sense mallón ) a un coll. A la paret de davant d'aquest coll s'hi veien pitons, m'imagino que es deu poder continuar la via. Si volem baixar a ma Esquerra, per unes Canals i feixes fins al riu.

8 comentaris:

  1. Hola. M'agradaria saber si encara teniu la ressenya de la via Trinitat a la Roca Plana dels Llamps i que vau fotografiar al refugi de Santa Cecília. Si és així i no us fa res, seria possible que me l'enviessiu?. Salutacions i molt bo el bloc. PAU

    ResponElimina
  2. Hola Pau!, la ressenya la va fotografiar el meu company ja que jo encara no tenia cámara en aquelles èpoques.
    Ara l'hi demano si la te, em sembla que no perquè va perdre l'ordinador on les guardava...
    Suposo que ja deus haver mirat ressenya.net, grimpacódols, escales rodones, climb eastwood i el Balcó de la Lluna que és on se m'acudeix que pot ser...
    M'imagino que el refugi deu continuar tencat i no es poden consultar...
    Quan em digui alguna cosa et dic.
    Salut i sort!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Se m'ha oblidat. Al Balcó de la Lluna també hi ha una ressenya, però tampoc marca les assegurances, que és la que m'interessa.
      PAU

      Elimina
  3. Ei!, ja el conec el teu bloc, hi he entrat algún cop i mola, poques vies però guapes!!!!. Quan tingui el bloc actualitzat m'agradaria afegir més enllaços de blogs útils i posar-hi, si no et va malament , entre altres el teu.
    Ah!, encara no m'han dit res de la ressenya...
    El tema de les assegurançes quan la vàrem fer eren burins i no recordo que hi hagués cap tram de navegar, des d'un burí sempre veies el següent ( estil Directa Sagitari, crec ). Al final del llarg d'artificial crec que havies de sortir a l'esquerra en lliure i diría que aquí no hi havien assegurançes però era súper evident.
    Ja et diré quan sàpiga lo de la topo, sinó el truco.
    Ei! i les ressenyes del bar Anna del Bruc???

    ResponElimina
  4. Pau, no hi ha hagut sort... el col.lega no te la ressenya.
    Em sap greu no poder-te ajudar.
    Si aconsegueixes la topo o en fas una i me la passes la penjaré al blog.
    Salut!

    ResponElimina
  5. Ei, de totes maneres merci. Sempre puc parlar amb el Salva i preguntar-li si em pot deixar fer una foto a la ressenya (suposo que la vau veure en aquells carpessanos amb ressenyes per zones que hi havia dins del refugi).
    I si actualitzes el bloc i afegeixes el meu com a enllaç cap problema. Jo el teu ja fa temps que el tinc com a enllaç en el meu.
    Una darrera pregunta, la sortida en lliure cap a l'esquerra de l'artificial, és exposada?.
    Apa, salut també!!.

    ResponElimina
  6. Si,si...la ressenya la varem fotografiar dels carpesanos de Sta. Cecilia si hi tens accés és el més fácil.
    La sortida aquesta no recordó que fos exposada, diría que per sota tens tots els burins de l'artifo, el que si que era obligada i de flanqueig ( tant pel primer com pel segon ). Peró no em fotis cas que fa molts anys.
    Salut i metres!!!

    ResponElimina
  7. Ja vam fer la Trinitat el més passat i ja he penjat la ressenya al meu blog, per si t'interessa. Vam tenir "aventurilla". Hi havia burins en molt mal estat, i de fet jo em vaig emportar un amb la conseqüent volada, sense importància.
    Merci per la informació que em vas donar.
    Salut i bon Nadal!!.
    PAU

    ResponElimina