divendres, 26 de juny del 2015

Via Infante al Morrón.




Molt bona via de díedres atlètics amb unes bústies d'escàndol. Nosaltres no coneixiem la paret i després mirant a casa totes les vies de la tàpia pinten molt guapes.Crec que és una de les parets de moda de Montanejos. Com que la via és rápida i la baixada amb ràpels també,mola portar ressenyes de les vies veïnes per rematar. Antigament la via debía tenir algúna xapa i quatre pitons, a dia d'avui es troba totalment equipada amb parabolts, les dues primeres reunions ténen anelles de ràpel. Hem enllaçat les dues darreres tirades. Bona roca.



-Cordada: Berta i Busquets.
-Orientació: Sud Oest?.
-Accés: Si venim des d'Onda creuem el poble, els túnels que hi ha als estrets de Millars i arribem a un embassament a on aparquem. La presa es troba a uns cinc quilómetres de Montanejos.


-Aproximació: Teóricament cal baixar per la carretera uns dos cents metres i enganxar un camí a l'esquerra ( en un revolt, al costat de dues pilones ? ) que puja a peu de paret. Nosaltres aixó no ho hem vist clar i hem pujat per una carrtera ( a peu ) fins a el que deuen ser les cases dels currantes de la pressa. Travessem les cases i enganxem un camí a l'esquerra que a través d'una pineda ens porta a unes extractives abandonades o trobem el camí fitat que ve de la carrtera. Mola controlar l'entrada al camí des de la carretera per no empreñar a la gent de les cases. Un cop a l'extractiva el camí ens puja sense pèrdua ( fites ) a peu de via. Hi ha una petita grimpada per accedir a peu de via amb una corda fixa. Bolts visibles al díedre xemeneia a l'esquerra de les xapes de la via Clandestinos, per on rapelerem i per tant podem deixar la motxilla a peu de via.


-Material: Nosaltres la vàrem fer amb cintes exprés. Si es vol es pot portar alguna peça per les dues darreres tirades que están menys equipades. Si es va just de grau entren coses als díedres de baix.
-Descens: La baixada caminant sembla que és molt llarga i nosaltres hem optat per rapelar per la veïna Clandestinos 30+55 ( CANAL COMPTE AMB LES PEDRES !!!!, fraccionable a 30 ? ) i 55 ( fraccionable a 30).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada