dilluns, 17 de desembre del 2012

Ying Yang al Montgròs.



-Cordada: Albert Macau, Salip i Busquets.
-Ressenya: La de romanticguerrerblogspot, moltes gràcies Lluís!!!!


La que està molt bé és la del llibre d'en Catellnou de la cara Sud.
-Material: Nosaltres hem dut els Aliens del blau al gris i només hem pogut possar el vermell a l'inici del primer llarg. Durant la via hem anat veient forats on semblava que hi entraven Camalots del 0.5,0.75 i 1.
Un estrep ens pot ajudar a sortir dels burins si anem justos de grau. No seria mala idea portar una clau anglesa per treure un parell de maillons que hi ha a la segona tirada ja que foten nosa per xapar i estan ben apretats.



-Aproximació: L'hem feta des de l'aparcament que hi ha a les inmediacions de Can Jorba. Pel camí dels Francesos assolim el Coll del Musset. Baixem al torrent del Migdia i el seguim amunt fins que localitzem una pitada que diu MONTGRÒS. Trenquem a l'esquerra i pujem una torrentera equipada amb un parell de cordes fixes, superat aquest tram sortim de la torrentera a la dreta i pujem per trams rocosos i per trams herbosos seguint una mena de traça. Hem d'anar a la dreta de la paret, primer llarg comú amb la Griviola Bella.


-Via: Bona via 100% plaquera,segons la guia de la cara sud oberta per dalt. Els burins estan en més bon estat que els de la Directa Sagitari i la Rosaura, en general foten bona pinta. La roca és excel.lent i te un magnífic ambient. A la segona tirada el  setè burí costa de veure, tranquils!!!, està a prop;queda a la dreta nostre, a la dreta d'una mena de díedre-esperó. La via en general és de navegar peró sempre veiem el següent burí. El grau obligat consensuat entre els tres membres de la cordada és de 6b.
A la guia d'en Castellnou posa que per baixar a partir de la R3 hauriem de desgrimpar el flanqueij de la tercera tirada. En realitat de R3 amb un ràpel potser arribem a R1 o sinó a la canal arbrada i aquí es veien arbres prou sólids per acabar de baixar a terra.
De R4 hem fet una tirada/ensamble fins al cim ( 70-80 metres ).


-Descèns: Pel camí de la Normal al cim del Montgròs ( dreta ) que ens retorna a la Canal del Migdia.

9 comentaris:

  1. Segons una altra guia que vaig consultar sembla que està equipada per dalt. Ja podrien haver deixat els burins més a la vista!

    ResponElimina
  2. A la guia de la cara Sud d'en Luichy també ho posa. Vaia tel.la amb els ancestres del taladro, per dalt i a putejar la penya!

    ResponElimina
  3. A la guia Sud de'n Luichy marca 6c els primers metres del primer llarg.

    ResponElimina
  4. Hola Bullarolas,
    Efectivament a la guia de la cara Sud d'en Luichy l'hi donen 6c al segon llarg. Nosaltres anàvem amb la guia d'en Castellnou que a part de ser molt encertada l'hi donen 6b, no se massa que dir-te...deixem-ho en 6b+ i tots contents,jajaja...

    ResponElimina
  5. Nosotros la repetimos al poco tiempo de abrirse y nos pareció lo que ponían, 6b.
    Pero recientes repeticiones de amigos me instaron a subirle esa letra, más acorde con las graduaciones actuales.

    ResponElimina
  6. Les graduacions de la nova guia de la sud són més humanes, tant d'aquest llarg com del 3r i 4rt. A mi ja em sembla bé, perquè per ser un 6b és molt dur. Si el compares amb el primer llarg de la Pink Floyd (que també és 6b) la diferència és important.

    ResponElimina
  7. Bueno en tot cas via plaquera on val mes tenir bona vista o olfacte per trobar borins

    ResponElimina
  8. Com????!!!!!en Salip al blocempotrat!!!!??????MANIFIESTATE!!!!!!!!JAJAJAJAJA.....
    Tu he clikat noseque a +1 i em surt una foto de la Panyella??????
    Aixó és l'expediente x del blocempotrat!!!!!!jajajaja

    ResponElimina
  9. la veritat és que no sabia que en salip mirés el bloc!! a veure si a partir d'ara hi penjarà piades i tot!! i aa veure si hi poses fotos....

    ResponElimina