dijous, 18 de setembre del 2014

Espíritu de bosque al Pilar de Ansó.

Cinquena tirada.

-Cordada: Roger Canals i Busquets.
-Aproximació: La paret és ben visible des de l'aparcament. Creuem el riu i enganxem un torrent sec que puja a l'alatre cantó, hi ha fites. Creuem un bon camí perpendicularment, crec que és el que porta a l'Urdaburu de l'Espelunga. Quan portem uns vint minuts caminant, hem de deixar la torrentera per la que pujem i sortir cap a l'esquerra. Compte que en aquest punt les fites costen de veure. Pujem per una zona de vegetació i tartera, de mica en mica la tartera va guanyant terreny. Un cop en plena tartera pujem en dirección a la base de la paret i la seguim cap a la dreta. Parabolts visibles.


Arribada a R4.

-Accés:  Des de el municipi d'Ansó agafem la carretera que va al camping de Zurita, dirección Isàba, diría. Hem d'aparcar a ma esquerra a les envistes de la paret i a davant del Tozal de Espelunga.
-Orientació: Sud.
-Ressenyes: Posso una de les Neskas amb foto per localitzar la via i una dels aperturistes en dibuix.

 

-Material: La via està equipada amb bastants parabolts i algún clau, tot i així vàrem possar alguna cosa ( d'Alien groc al Camalot 1 ). A la cinquena tirada hi ha un tram de 6a obligat, no expossat, on per trampejar potser van bé els claus que marca la ressenya.


Primer llarg.
-Via: A nosaltres ens va agradar molt, per l'entorn, per l'ambient i per la qualitat de la roca. Bones plaques i algún tram de díedre per variar. La cordada de davant va enllaçar les tirades 4 i 5. La retirada és complicada ja que la via va fent diagonal a l'esquerra.
-Dificultat obligada: 6a/Ae. Amb claus potser queda en V+/A1?.

Penúltima tirada.

-Descens: Diria que hi ha dues opcions: la primera carenar a la dreta i a través d'una canal retrobar un ràpel i la segon és  baixar caminant pel vessant oposat en dirección al camping de Zurita ( visible ). Nosaltres ens vàrem decantar per aquesta darrera, vàrem trigar aproximadament una hora i escaitx, no vàrem trobar cap camí i peró com que es veu el camping vas buscant el punt on fa menys pendent i ja està. De totes maneres si opteu per aquesta opció de baixada tingueu en compte que un cop a l'aparcament haureu de baixar per la carretera un parell de quilómetres fins l'aparcament. Com que és una via força concorreguda no será difícil trobar alguna altre cordada a l'aparcament i pujar un cotxe al càmping.

La paret vista des de l'aparcament.

2 comentaris:

  1. Boníssima! A nosaltres també ens va agradar molt, i baixant pel llom, a l'últim prat et trobes unes fites que et porten a una pista que fa la baixada pel bosc molt ràpida (40' cim-camping).

    ResponElimina
  2. Ja seria estrany que clavessim alguna aprox. o baixada, jajajaja....kalamity's total!!!!!!. Ja miraré de canviar-ho i posar-ho com t'ho dius que deu ser més ràpid!!!. A veure quan podem resucitar la cordada Petate!!!!!
    Salut i rostolls!!!!

    ResponElimina