dimecres, 3 de juny del 2015

El Passadís del Diable a la Paret de la Cascada.



 Llarg recorregut ben variat, aixó si amb feixes pel mig que l'hi treuen ambient. Si us agraden les xemeneies disfrutareu a les dues tirades que hi ha per damunt de la segona vira, bons díedres a la darrera tirada i al setè llarg, la placa de la sisena tirada ens va semblar molt guapa. Si no us mola escalar en mala roca tingueu en compte que a la dues primeres tirades la roca no és bona, sobretot al primer llarg. Aquestes dues tirades en general discorren per terreny fissurat on ens podrem anar assegurant a més la via ja ha estat repetida i suposo que mica en mica s'anirà fent neteja, de totes maneres hi ha algún bloc que és de parperina i algún d'altre que si es tirés quedaría algún pas més difícil. Bona feina de senyalització i poda a les feixes que fa que la via sigui de bon seguir, merçi!.



-Cordada: Marc Segarra i Busquets.
-Accés: Aparcament de la ferrada Regina, a la carretera que hi ha entre Coll de Nargó i Oliana ( C14). Just abans d'entrar en un túnel a ma esquerra venint d'Oliana.



-Aproximació: Hem de prendre un camí marcat amb senyals vermelles que discorre per dins del torrent sortin-ne a estones. No se ben bé on hi ha una desviació a ma dreta que no hem d'agafar ja que ens duria a la ferrada Regina ( crec que temporalment tencada ). El camí en portarà la base de l'impressionant Paret de la Cascada. Creuem tota la paret i a la dreta trobarem l'inici de la via. Hi ha tres fletxes picades a diferent alçada, així com un parell de fites ( una a sota de cada fletxa ). La via arrenca del mateix camí.
-Orientació: Est, te sol entre les 11 i les 15 aproximadament.


-Material: Nosaltres hem fet servir un tascó mitjà i un joc de friends de l'Alien blau al Camalot del 4. Tot i ser opcional, el Camalot del 4, ens anirà molt bé per protegir diversos trams ( L1,L2 i entrada de les xemeneies ), segurament hi hagi alternatives per assegurar aquestes zones però no m'hi he fixat. Si no anem molt segurs amb roca inestable ens pot anar bé repetir alguns friends grans ( entre el C1 i 3 ) per cossir la primera tirada, en aquest tram també tenim l'opció de pnejar-nos de les dues xapes i recçicalr peçes. Si es pretèn passar amb V+/A1 pot anar bé un ganxo per la placa de la sisena tirada. A la via ens va semblar veure rastres de pitonantje, no se si són de l'obertura o d'alguna repetició.
-Dificultat obligada: V+/A1.


-Descens: Passarem per peu de via, possibilitat de deixar-hi la motxilla.Del final de la via anar a la dreta a buscar les senyals de pintura que ens portaran sense pèrdua a la baixada de la ferrada equipada amb cables, cadenes i esglaons.
-Ressenyes: Kimgilblogspot.com i Joan Asín. Moltes gràcies!.

8 comentaris:

  1. Ei bona aquesta, una via de contrastos, roca precaria, roca molt bona, xemeneies, plaques, fissures, feixes herboses...curiosa si més no. Enhorabona per la repetició deu ser quarta.

    ResponElimina
  2. Hola Joan!,a mi em va agradar molt...A veure si la gent s'anima i es va sanejant la primera tirada.Tu creus que la placa del sisè llarg es pot passar amb V+ obligat sense ganxo?,ho dic perque jo no m'hi vaig fixar gaire i em mola afinar el grau obligat...
    Salut i vies!!!

    ResponElimina
  3. Jo creo què si, li vaig posar V+ obligat en lliure

    ResponElimina
  4. Que hi toca l'hombra noi?

    LO PÈPE GALL

    ResponElimina
  5. Joan a mi em va semblar més 6a que V+,peró despres vaig veure que tu hi posaves V+...no m'hi vaig fixar gaire.Ho deixo així i si la gent la fa i diuen lo contrari ja ho canviarem,Merçi per la informació!!!.Salut i cinquens!!!!

    ResponElimina
  6. Ei Pépe Gall!,la via la vàrem fer fa dies i vaig anotar el que he possat a la piada!:sol entre 11 i 3.De totes maneres entre lo empanat que estic i que el sol ara va mes alt potser acabeu com pollastres a l'ast,jaja...
    Si hi aneu ja direu com està el tema de l'hombra...
    Salut i aigua!

    ResponElimina
  7. Bona via, de tall clàssic amb regust d'aventura i autoprotecció, ens va agradar prou....Es orientació sud sud-oest. mes o menys ombra a primera hora mati fins 10.30 aprox. i després a partir de les 15.30-16.00 mes o menys en horari d'estiu. en hivern entrant a les 10h segurament sol fins al sortir al cim. no confondre amb l'altra nova del Miquel uns 75 metres més a l'esquerra. Salut marc i ja seps que en aquest circ i pot haver-hi nous espectacles....Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Maarc!!!, bona activitat!!!,ja tinc a punt les crispetes i demes pel nou espectacle!!!
      Salut i Cogollos Team!!!!

      Elimina