divendres, 11 d’abril del 2014

Cheroky a l'Agulla del Trident.


-Cordada: Berta i Busquets.
-Accés: El Congost de Collegats es troba uns deu quilometres de la Pobla de Segur en direcció Sort. Nosaltres hem aparcat a l'àrea de la Figuereta, situada just a l'entrada del congost a ma dreta. Crec que està indicat, hi ha una font, unes taules de picnic i un monument als Raiers.
-Aproximació : Seguim caminant per la carretera en direcció a Sort i just abans d'entrar al primer tunel agafem la carretera vella a la dreta. L'agulla i la xemeneia són ben visibles des de la carretera. Per iniciar la via hem d'anar darrera d'una caseta ( millor per la dreta ) i grimpar una desena de metres de III fins a la R0, en una bauma. El primer bolt el podem aprofitar per fer R0 i també hi ha un cap de burí però diria que no hi entra la plaqueta. Les dues primeres tirades corresponen a la Xemeneia Pallars.


-Orientació: Diria que S.O. ,nosaltres hi vàrem anar a quarts de cinc i el sol hi petava. La xemeneia estava a l'ombra.
-Material: Via bastant equipada amb parabolts.La tercera tirada va per fissura, així que si volem entra ferro.
-Via: Variada,atlètica,amb bona roca i ambient a la sortida de la xemeneia. A nosaltres ens va semblar ben guapa. La via en realitat diria que és una variant de la també recomanable Xemeneia
Pallars. Hem enllaçat les dues primeres tirades en una sola de cap a 45 metres.


-Grau obligat: V-V+/A0.
-Ressenya: La d'en Luichy, com sempre de puta mare!.
-Descens: Tot i que la via està semiequipada per rapelar ( manca algun maillon) nosaltres hem baixat caminant. Del final de la via anar cap a la dreta, saltar una petita bretxa i sense guanyar massa alçada continuar flanqujant a la dreta. Arribem a una zona rocosa i baixem a una canal equipada amb una bona corda fixe, aquesta canal ens retorna a la carrtera vella uns tres cents metres enllà del peu de via.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada