dilluns, 15 de maig del 2017

TBO al Frare de baix.


Via encabida en el poc espai lliure que quedava a la paret. A la meitat del primer llarg passes molt a prop d'una assegurança de la via Estudiosos del massís, de fet no costaria massa xapar-la. I el final del segon llarg correspon a la Saelicke-Mir. A l'inici de la via cal anar en compte amb la roca, a nosaltres encara se'ns ha trencat alguna cosa. El tram més bo el trobarem al segon llarg, una vegada superada la secció d'artificial segueix un mur de forats molt bo. Llàstima que s'acaba ràpid...


-Cordada: Busquets i Macau
-Accés: Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.
-Aproximació: Des de la Vinya Nova prenem la pista forestal que porta cap a Collbató. Seguint aquesta pista trobarem un primer trencant a mà esquerra, és el Camí de l’Artiga Alta. Passat aquest trencant i seguint uns minuts més tornem a trobar un altre trencant a l’esquerra, el seguim uns 100 metres fins arribar a un cul de sac on abans es podia deixar el cotxe. Des d’aquest punt agafem un camí de marques blaves ( Camí del Clot de la Mònica ). Seguim aquest camí fins a localitzar un corriol que surt a la nostra esquerra (fita). Aquest corriol porta fins al peu del Frare de baix. Li donem la volta fins la cara oest. La via comença a l'esquerra d'un díedre (xapes visibles).


-Orientació: Oest.
-Material: Cintes exprés i un Alien vermell o Camalot 0.5/0.75 pel díedre final. Estrep opcional.
-Dificultat obligada: 6a/6a+


-Descens: Ràpel d'uns 45 metres des de la reunió del cim.
-Ressenya: Nosaltres hem utilitzat la topo que surt a la guia nova de la cara sud d'en Luichy. Els graus d'aquesta són més realistes que els que surten a la guia vella, que estaven molt collats.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada