dilluns, 11 de febrer del 2019

Via Diamant al Sócol del Coll de Porta.


Ens ha agradat molt a tots dos.L'hem trobat ben homogènia sense trams superflus, amb un equipament prou imaginatiu a base de ponts de roca a les dues primeres tirades i una sortida atlètica que esdevé la cirereta del pastís.La roca diria que és dolomitia igual que al Sócol del Montroig i per tant ben diferent de les parets del damunt,de bona qualitat però compte amb alguna presa móbil sobretot als trams on hi ha expansions.Hem enllaçat les dues primeres tirades.



Accés: Sortim de Balaguer per la carretera C-12 com si anéssim a Àger. Quan arribem a l’alçada del Monestir d’Avellanes trenquem a la dreta direcció Vilanova de la Sal. Creuem Vilanova i prenem una pista en direcció a l'ermita de Montalegre, alguns cartells. Seguim la pista uns 4,5 km fins que arribem a una cruïlla de tres camins. Hem de prendre el de més a la dreta (direcció Montalegre). Seguim per aquesta pista, cada cop en més mal estat. Arribem a un revolt a l'esquerra just abans de que la pista fagi una forta pujada. Aquí aparcariem en cas d'anar a la Pala dels Pelats,actualment la pista està arreglada per continuar pujant,només cal vigilar en un tram pla de més amunt. Avançem per la pista,que després d'una forta pujada comença a planejar per sota de les parets. Passades les parets arribem al Coll de Porta. En aquest punt cal estacionar a la nostra dreta,abans de que la pista fagi un marcat tomb a l'esquerra. Tanca de fusta.
Aproximació: Són cinc minuts i en baixada.Des del Coll de Porta seguir un breu tram el corriol que du a la Pala del Coll i de seguida agafar una traça menys marcada a la dreta.Hi ha un moment que cal deixar de baixar i anar cap a la base de la paret,costa de veure.Un cop al peu de paret flanquejar uns 60 metres fins a l'iniçi:3 pontd de roca i a la dreta una altre via amb un pont de roca i una xapa.


 Orientació: Sud (?).
Material: Nosaltres hem fet anar l'Alien vermell i els Camalots 0.5 i 2.Mola navalla i cordinos per canviar algun pont de roca.
Grau obligat: V/A1.
Horari: 1hora i mitja.
Descens: Del final de la via es veu l'aparcament i hi ha un corriol que ens hi du.

2 comentaris:

  1. Nosaltres la vàrem trobar molt guapa.Si no l'heu feta os recomano la del costat,la Tao....També es bona pero apreta una mica més.
    Saludus!
    Bernat.

    ResponElimina
  2. Haurem de provar la Tao,aviam si pasem ;)
    Salut i merci per la recomanació!

    ResponElimina