divendres, 21 de juny del 2019

Peque Mantecas a la Roca Alta.


Una molt bona via,de les d'anar repetint cada cert temps.La roca és bona en tot el recorregut,l'ambient aeri,els moviments variats i la dificultat mantinguda.Cal alguna cosa més?. Més equipada i segurament per això més assequible que la seva veïna el Díedre Farreny.


Accés: Hem d'agafar la pista que porta a l'ermita de Meià. Al cap de dos quilometres trobem una pista a la dreta que no hem d'agafar. Seguim 2.5 quilómetres més i aquí si que hem d'agafar una pista a la dreta que hi ha just pasada una casa. La seguim fins a una mena de collet amb uns bucs d'abelles. Aquí la pista puja a l'esquerra i està en més mal estat. Nosaltres hem aparcat en aquest punt.

Aproximació: Des de l'aparcament hi surt un corriol que puja força dret cap a la paret i que està senyalitzat amb algunes fites i amb punts roses. Al final veurem un altre corriol que baixa de l'esquerra i que deu ser la traça de baixada,nosaltres seguim un troç més fins a situar-nos a la base de l'evident Díedre Farreny.Flanquejem una trentena de metres a l'esquerra i localitzem el peu de via que el distingirem per tenir un parell de claus d'època així com algunes vagues. Inici en un forat.


Material: A on hem posat més ferro ha set al primer llarg on hem col.locat un tascó mitjà i un joc de friends des de l'Alien verd al Camalot del 2,potser hagués anat bé repetir alguna peça.Tingueu en compte que en aquest llarg els pitons són antics i que els ponts de roca necessiten recanvi.
Grau obligat: V+/A1.


Horari: Aproximació 30' si venim de l'aparcament de la Roca Alta i 45'/1 hora si venim de fer una altre itinerari a la Roca dels Arcs.Per escalar la via probablement trigarem entre 3 i 4 hores.
Descens: La via acaba en una feixa que si la seguim a l'esquerra conecta amb el camí de baixada. Hi ha algún tram una mica incómode,alguna desgrimpada i algunes fites.
Sinó ens ve de deu minuts el més cómode és acabar de pujar a la carena i seguir-la a l'esquerra fins a trobar un bon camí que baixa cap a la base de la paret.
Si venim de fer una altre via a la Roca dels Arcs,seguirem la carena a la dreta.
Ressenyes: Lanochedelloro.com i rocaineu.Gràcies!!!



2 comentaris:

  1. És d'agrair que hi hagi algún blog amb informació útil,concís i ben redactat.
    Gràcies!.
    Raül.

    ResponElimina