dilluns, 28 de juny del 2021

Via Stress a la Roca Gris.

 


Les expectatives sobre la via eren més aviat minses i potser perquè no n'esperàvem gran cosa n'hem sortit ben cofois. No devem ser pas gaires llepafils perquè la roca no ens ha semblat tant dolenta, els pitons no els hem vist atrotinats i no ens hem esgarrinxat a la segona tirada. La pedra te un parell de punts al segon llarg i potser al primer on demana un pèl de cura però res dramàtic. La tirada de 6a+ coincidim amb totes les piades en que és bonica i nosaltres no hem vist els llargs inferiors com un peatge per arribar aquí. Al primer llarg hi manca un pitó al tram de diedre, aquí convé sortir a l'esquerra a caçar un parabolt aixafat que no es veu. Hem enllaçat les dues darreres tirades.

Accés: Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.

Aproximació: Pugem per la pista forestal fins que trobem un camí a mà dreta (marques blanques). El camí ens baixa al torrent del Pont, el seguim de pujada i de seguida trobem unes fites que ens indiquen que cal deixar torrent i pujar al vessant de la dreta. Situats a l'alçada de la paret girarem a l'esquerra seguint el Torrent dels Pollegons, el qual remuntarem durant gairebé 100 metres fins que localitzem el peu de via. Primera assegurança comuna amb la Dias de FúriaPenjo una fotografia d'en Gatsaule iniciant la via que a nosaltres ens ha servit per ubicar el començament, gràcies!.



Material: Nosaltres hem fet servir els Aliens verd i groc així com els Camalots 0.75 i 1.Ens hagués anat bé el del 2 en un parell de punts. Una navalla i cordino del 4-6 per canviar el que hi ha en un clau del segon llarg.

Orientació: Sud-est.

Grau obligat: V+/A0.Hi ha algun punt de IV/V on els parabolts són prou lluny com perque la volada sigui èpica.

Horaris: Aproximació 25 minuts,via i ràpels 3 hores i retorn al cotxe 20 minuts.

Restriccions: Escalada prohibida de l'1 de gener al 31 de Juny.

Descens: Del final de la via carenar a la dreta fins a un marcat coll on trobem la darrera reunió de la Urquiza-Olmo per la qual rapelarem. A la ressenya s'indica la longitud de cada ràpel.

Ressenya: Romanticguerrer,gràcies!.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada