dimecres, 23 de juny del 2021

Ressenyes del Puig del Far.

 


Sector amb vies d'artificial d'una sola tirada, ideal per iniciar-se amb els pedals. Es poden practicar les estrepades verticals i desplomades així com la col·locació de friends, fissurers, claus i ganxos. Malgrat haver-hi algun parablot abunda la plaqueta recuperable i l'espit. A part del material específic de cada via jo agafaria sempre cordino i mallón per abandonar a les reunions així com un grapat de plaquetes recuperables. A l'nici dels itineraris hi ha una plaqueta metàl.lica amb el nom i la dificultat. Possibilitat d'obrir algún bloc portant material de neteja.

La orientació deu ser Sud però amb ombra dels arbres fins a uns 3/4 de l'alçada de les vies.

L'accés el fem per la carretera BV 5213 que va de Roda de Ter a Vilanova de Sau. Passem de llarg l'aparcament de Savasona i just superat el trencant de Fusimanya trobarem un trencant a ma dreta que porta a tres cases de pagès ( cartell amb el nom ).Seguirem per aquesta pista passant darrera d'un mas, una bassa a la dreta, porta, creuar un camp i uns 100 metres de pista més justeta per estacionar a l'ermita de Sant Margarida d'Ardola.

L'aproximació es fa amb 5 minuts mal contats. Des de l'ermita seguir corriol amunt fins a les primeres vies.

Només hi he fet un parell de vies:

1.Amagada A2: Una burilada on col·locarem entre dos i quatre friends segons la nostre habilitat. També ens les veurem amb un parell de sortides en lliure que jo he fet amb artificial.A banda de 5(?) plaquetes recuperables hi durem els Camalots 0.4,0.5,0.75(2) i un Alien vermell, per fer les dues sortides primer un pla mitjà i la segona els Aliens blau i verd a més d'unes cinc o sis plaquetes. De la primera reunió m'ha cardat gràcia  sortir recte per la xemeneia (IV+) on hi ha dos caps de burí però hi he posat els Camalots 4 i 5.A dalt del bolet somital només hi ha un parabolt i mal encarat. Si volem fer només fins R1 podem bé rapelar abandonant material ( pinta ràpel malparit ) bé baixar caminant per l'esquerra.

2.Fissura SAM A2: Curta i evident fissura ben regular que fa que la progressió sigui prou senzilla. Dos tascons i un joc de friends des del Camalot 0.4 al del 2.Reunió amb cordinos i maillón, preveure recanvis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada