dilluns, 12 de novembre del 2018

Desiree al Cavall Bernat.




Bona alternativa als embusos de la Punsola menys sobada però un pèl més dura...igual de guapa!.Molt bon ambient que ens farà gaudir d'una escalada ben sostinguda i amb més lliure del que sembla mirant la ressenya. Reequipada de fa dies amb Longlives i bolts del 8 intercalats al quart llarg.



-Accés: Refugi de Santa Cecília, Millor no deixar coses al cotxe, tot i que ara està videovigilat.
-Aproximació: Creuem la carretera i prenem el camí de l'Arrel (GR) cap a l'esquerra en direcció al Monestir. Passem un grapat de parets de la Cara Nord: Serrat del Moro,Aeri,Patriarques,Diables i al cap d'uns 30' arribem a l'alçada del Cavall Bernat. Ara caldrà abandonar el Camí de l'Arrel per pujar per la Canal del Cavall que ens queda a ma dreta. A l'iniçi de la canal hi ha un arboç que ha crescut horitzontal. De seguida trobem les cordes fixes i quan som a l'alçada del peu de via trobem un cable que flanqueja a la dreta i ens porta a l'iniçi de la ruta. Longlives visibles.
Grau obligat: Algunes ressenyes diuen 6a i d'altres V+. Nosaltres optem més pel 6a, potser es passi amb V+ però molt apurat i no deixant xapa per trincar.L'artificial pot ser A1 o Ae en funció de si trobem el merlet llaçat o no.



Orientació: Est,a les tres comença a estar a l'ombra.
Material: Nosaltres hem anat en plan friqui amb corda simple i cintes curtes,no hem tingut problemes de fregament.Si ho volem xapar tot a la quarta tirada ens caldran 25 cintes.En aquesta tirada hi ha el famós pas on cal llaçar un merlet,nosaltres l'hem trobat encintat sinó caldrà preveure un cordino fi.Hem possat un friend Camalot 0.4 a la fissureta de la cinquena tirada.Hem passat sense l'estrep...mal plan!.
Descens: Totes les reunions ténen dues anelles i a més la via va força recte.A més sembla que totes les tirades fan màxim 35 mètres,de totes maneres millor assegurar el tiro i m mínim una 80.
Nosaltres hem rapelat per la Normal.Des del cim desgrimpem (I/II) o rapelem des de la verge fins primera instal.lació de dos pitons ben grans i expansionats.Ràpel de 20 fins damunt del díedre de la Normal.Aquí trobarem una instal.lació de dos bolts amb cadena i anella d'on farem un ràpel de 30 fraccionable fins al coll.Des d'aquí podem desgrimpar fins a peu pla (III,expo) o bé montar un ràpel a l'alzina abandonant material. Un cop aquí ja veiem l'evident entrada a la Canal del Cavall, per la que baixarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada