dilluns, 20 de juny del 2011

Sam Belluga a les Moles del Dom.



-Companys: Manel i Salip.
-Ressenya: La de ressenya.net,alguna foto pot anar bé si no hem escalat mai a la paret per distingir el díedre caracterísitc de la segona tirada.
-Aproximació: De l'aparcament continuem cap al riu, no fem cas d'un pont per creuar el riu i seguim a la dreta. Creuem per uns rocs a sota de la via i pugem un tram herbós fins a peu de paret. Es veu el parabolt de la primera tirada i hi ha el nom mig esborrat a la base.
-Material: Joc de Camalots fins al número 3,joc d'aliens i de tascons. El company que va anar de primer al tercer llarg comenta que potser li hagués entrat un 4.
-Via: Molt guapa, per lo curta que és te molt bon ambient i és ben lógica. A la primera tirada només hi ha un parabolt, a nosaltres ens va semblar que no estava en el pas més difícil, sinó més amont. El tram més complicat seria un pas que hi ha a uns quatre metres del terra per sortir d'una petita vira. Un metre a la dreta hem pogut enfilar un pont de roca bo, per problemes de comunicació entre la cordada no l'hem deixat,estaria bé fer-ho. Al segon llarg podem hem fet dos passos d'artificial entre els dos darrers parabolts ( alien vermell + alien gris ), estem parlant de dos metres amb caiguda neta sobre parabolts...que ningú s'espanti!. En teoria hi havia un clau entre el darrer parabolt i la reunió peró no l'hem vist. L'últim llarg hem pujat més o menys rectes uns quatre metres fins a una feixeta i si la seguim a l'esquerra a buscar lo menys dret trobarem un burí en un llavi. Sembla que la reunió final original seria en una sabina llaçada peró per arribar-hi hi ha un tram de pedres soltes que mola esquivar i anar per la dreta a buscar una reunió de dos bolts amb anelles ( cec que més alta que la sabina ) per la que rapelarem.
-Descèns: A ràpels. El primer curtet, el segon de 60 fins a R1 de la Sam Belluga i d'aquí al terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada