dilluns, 26 de desembre del 2011

Mataratas al Serrat de les Garrigoses.



-Cordada: Edu i Busquets.
-Ressenya: Nosaltres duiem un parell de croquis copiats de la guia de la Cara Sud i un altre d'en Ballart. A la xarxa hi ha la ressenya d'Escalatroncs. Ara l'Edu ha penjat la seva a rocaineublogspot.com



 -Aproximació: Com totes les del sector ràpida i evident. Agafem el camí que hi ha just arribar a les Coves del Salnitre i tirem enllà fins que arribem a un díedre on es veuen els parabolts.
-Material: Semàfor d'Aliens ( hem possat el blau per abastar el primer bolt de la darrera tirada ), algún tascó i Camalots fins l'1.


-Via: La veritat és que no ens ha agradat massa. Vagi per davant que la via està oberta amb estil, posant el mínim d'expansions ( ara se n'hi han afegit i ha quedat una via ben assequible ). La primera tirada és molt bonica, llavors venen uns 100 metres i escaix herbosos,de grimpar i caminar.La part final no és lletja peró no és res de l'altre mon. A la segona tirada sortim de R1 i anem a l'esquerra ( herbós, fressat ) fins a un parabolt. Més o menys en aquest punt sembla ser que els escalatroncs han anat a cercar la canal que hi ha l'esquerra. Nosaltrem hem tirat recte amont fins a una petita alzina on hem fet  R2 ( 60 metres ) . D'aquí acabem de sortir a una feixa amb un evident esperó. Al peu d'aquest esperó hi ha una reunió. D'aquí tirar a la dreta caminant per la feixa per enfilar-nos a l'esperó a través d'una mena de díedre ( pitó ). Amb un esamble ( 80 metres ? ), arribem a la reunió que és troba al final de l'esperó, on aquest topa amb un mur( la reunió és damunt un primer mur III-IV ). La tirada de sota el sostre podem fer-la flanqueijant totalment a la dreta fins a trobar una canal herbosa i pujar per la mateixa o no acabar de flanqueijar tant i pujar per un petit díedre en diagonal ( més bonic i difícil, el de segon ha passat per aquí ). El darrer llarg comença per una canal herbosa ben desbrosada i surt de la mateixa a buscar un mur a la dreta. Trobem un primer parabolt sota una gran llastra. Veiem un parabolt a la dreta d'una altre via ( nosaltres hem anat per aquí ), el segon parabolt de la nostre via està en linia recta al primer damunt la llastra.



-Descèns: Hem baixat per la gran canal que hi ha l'esquerra de la paret, per on vàrem baixar el dia de la Sant Baró. Del final de la via anem seguint unes traçes a l'esquerra fins a un gran coll. Al mateix coll hi ha una instal.lació de ràpel. Aquí vàrem fer un ràpel de 60, sembla ser que als 45 metres hi ha una instal.lació ràpel, si la trobem millor fraccionar ja que la corda frega molt. Del final d'aquest ràpel desgrimpem uns deu metres i localitzem una nova instal.lació d'uns 30. Després continuem baixant fins a un punt on la canal queda novament tallada. Unes fites ( dreta ) marquen l'entrada a una feixa que ens retorna al camí de les coves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada