dimarts, 21 d’agost del 2012

Midi d'Osau: Diedre 120 metres i Surplombs.



-Cordada: Salip i Manel.
-Ressenyes:

http://lanochedelloro.com/resenfrance/pir_mossau.html

-Aproximació: Del Coll del Portalet pujem al refugi de Pombie (  1 hora, podem parar tenda, preguntar al guarda ). Des d'aquí ja es veu tota la cara S.E. del Midi que és on es troben les dues vies. El Díedre de 120 metres es troba a l'esquerra del tot de la paret i no es veu des del refugi. La Surplombs entra pel mateix díedre que la S.E. Clàssica, bastant més avall de la paret.
-Material: Es tracta de dues vies totalment fisurades de dalt a baix i poc equipades, per tant podem possar tot el que volguem. Si som valents i/o habituats a aquest tipus d'escalada podem passar amb un joc de friends i un de tascons, tot i així no està de més repetir algún número mitjà/ gran per reforçar algunes reunions.
Nosaltres que no som ni valents ni estem habituats a escalar al Midi hem cossit les vies i hem utilitzat:

Díedre...: Semàfor d'Aliens, joc de tascons i joc de Camalots fins al 4 repetint 0.75,1 i 2.
Surplombs: El mateix que al Díedre... més una repetició del Camalot del  3.




-Vies:

Díedre...: Guapa, vertical i sostinguda. És curta i és ideal per quan s'arriba al refugi o per un dia inestable. La roca és bona ( hi ha un canto que belluga a la tercera tirada peró deu estar falcat ). Suposo que deu ser V+ obligat.

Surplombs: Guapa peró d'un altre estil. Més llarga, sinuosa, de les que fan remirar la ressenya quan s'escala. També te bona roca. A la tercera i quarta tirada no hem trobat el clau que hi ha per llarg. A la sisena ens hem colat i ens hem fotut a l'Eliminator ( si veieu uns baguetos penjants a l'inici del flanqueig a la dreta no hi aneu !!! ), la sisena reunió si es reforça amb un Camalot del 4 queda comode, sinó amb un 0.75 i/o un 1 també s'apanya. V+ obligat.



- Descèns: De la Díedre... sortim a l'esquerra per les viretes ( vegeu ressenya ).
De la Surplombs l'ideal fora travessar a la dreta ( abans d'acabar el darrer llarg ) i assolir el Circ Gris, continuar per la Super Joly. Aquesta era la nostre intenció peró han caigut quatre gotes i ens hem acollonit. Hem fet el descèns que marca la ressenya i ha anat molt bé, per cert a R3 ara hi ha tres claus i el tema queda més segur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada