dimecres, 15 d’agost del 2012

Tällistock: Inwyler.



-Cordada: Marc Segarra, Jordi Vilà i Busquets.



-Material: Semàfor d'Aliens, joc de Camalots fins al 3 i un joc de Tascons.


-Accés: Hem d'anar a una estació de telefèric que puja al refugi Tälli, entre Meiringen i Gadmen. Aquí tenim dues opcions:

         1) Pujar a peu fins al refugi directament des de el poble.
         2) Agafar una carretera que crec que es de pagament i que deu sortir de la zona de l'estació. Aixó ens
             permet aparcar a Birchlaui i caminant una hora arribem al refugi. Bona opció si hem d'acabar tard,
             ja que ens trobarem el teleferic tancat.
         3) Pujar directament al refugi amb telefèric ( 5 euros ? ), és l'opció que ens farà caminar menys a la
             pujada peró si trobem el telefèric tancat quan tornem de la via, haurem de baixar caminant al poble.



-Aproximació: No ho recordo massa i crec que ens vàrem liar. La paret te com dos sócols que cal grimpar per arribar a peu de via. Del refugi hem començat a caminar cap a la dreta, hem començat a pujar per unes pendents herboses fins al primer sócol, aquí cap a l'esquerra i un cop a sobre d'aquest cap a la dreta. Superat el segon sócol arribem a una mena de pla a peu de paret. La via està a la dreta de la paret, hi ha un pont de roca a l'inici i no es veuen les assegurançes de la primera tirada.


-Via: A nosaltres ens va agradar molt. Prou llarga, resol una paret impressionant amb un traçat carregat de lógica. Escalada variada, amb díedres de totes les mides, plaques, travesies amb pati i amb una xemeneia final molt guapa. Grau obligat 6a.


-Descèns: Del cim a la dreta, una bona tirada i fent puja i baixes ( 15-30 minuts ), fins a un gran coll amb una gran fita. Aquí hem d'agafar una canal a la dreta per la que baixarem. Compte que hi ha alguna canal que te traça abans d'aquesta i que no és la correcte. Dins de la canal anirem combinant desgrimpades amb ràpels que ens deixaran a una tartera. D'aquí baixarem a retrobar les pendents herboses de l'aproximació per les que retornarem al refugi.

-Ressenya:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada