dimarts, 27 de novembre del 2012

La Cajoleta: Esquivabolas i Petita Aran.




La Cajoleta és una agulla de la regió del Montgrós amb vies més aviat curtetes, segurament la longitud de les vies no justifica l'aproximació peró es poden combinar amb altres vies de la zona.
Amb l'Albert vàrem fer l'Esquivabolas baixant de la Rosaura i amb la Txus la Petita Aran després de fer la Sol Solet a Can Jorba.

 De ressenyes penjo la de la Petita Aran ja que és del propi aperturista i suposo que vol que es difongui i l'altre la mireu del bloc d'en Luichy





-Material: Cintes exprés per a les dues vies.
-Aproximació:  Baixant del Montgrós pases per sota la cara Sud i si venim de l'Agulla de Can Jorba hem de remontar el torrent del Migdia uns deu minuts fins a sota de la Cajoleta, llavors pujem a l'esquerra cap a la base de la cara Sud. Les dues vies estan a l'esquerra de la bola. La Petita Aran queda més amunt, nosaltres l'hem començat en un bloc caigut contra la paret, bolts visibles. L'Esquivabolas comença més abaix, a l'esquerra de les xapes blaves de l'Aresta Brucs.Si volem anar a fer exclusivament aquestes via hem de pujar al Coll del Musset ( camí amb marques de pintura que surt entre Can Jorba i Vinya Nova ). Un cop al Coll del Musset la paret i la via es veuen perfectament. Baixem al torrent del Migdia i un cop al torrent el creuem i pugem al vessant oposat, aquí no hem vist cap camí clar.




A mi m'ha agradat més la Petita Aran, per ser més sostinguda i amb millor ambient. L'Esquivabolas és un pèl més fàcil ( IV-V obligat ) que la Petita Aran ( V-V+ obligat ).

-Descèns: Un primer ràpel del cim al coll d'uns 20 metres i un segon a l'esquerra. Aquest segon es fa d'uns arbres cap a l'esquerra, des de el coll ja es veuen les vagues. Si el feu amb dues cordes de 60 arribareu comodament al terra, a pocs metres del peu de via. Si us fa mandra desplegar l'altre corda haureu de fer una desgrimpadeta de II-III.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada