dilluns, 20 de gener del 2014

Código Vertical i Gallego-Carlos a la Pared Negra.


-Cordada: Txus i Busquets.
-Orientació: Sud.
-Accés: Hem de sortir a la sortida 81 de l'autovia Alacant-Murcia ( A7 ). Seguim la carretera en direcció a Múrcia. Passem per Redovan, la Matanza, gasolinera, rotonda i encarem una pujada. Al final de la pujada hi ha un túnel, hem d'aparcar just abans d'entrar-hi a ma Esquerra. Aparcarem al Mirador del Palmeral ( zona de pícnic, paret visible ), a uns cinc quilometres de la sortida 81 de l'A7.


-Aproximació: Cal creuar la carretera i seguir un camí marcat amb senyals verdes que ens porta sense pèrdua i en uns deu minuts a la base de la paret. La C.V. queda al principi de la paret, una mica abans d'un pou senyalitzat amb cintes vermelles hem d'enfilar-nos per una canal que hi ha a l'esquerra de la paret fins a una cómode repissa. La via te parabolts platejats i a la primera xapa hi ha una placa amb el nom de la via. La G.C. queda al final de la paret, hem de grimpar un petit tram fins a la viara on ens deixen els ràpels de baixada, a peu de via hi ha una A encerclada i es veuen els dues armelles a mode de pitons a la fissura inicial.



-Código Vertical: Bona via esportiva equipada amb parabolts per no passar gens de por. La tònica general són les plaques tombades amb un curt final de desplomet. Si ho volem xapar tot a la segona tirada ens caldran una vintena de cintes exprés, encara que estan tant a prop que ens podem saltar algunes i amb una quinzena en farem prou, mola doble corda i/o cintes llargues per evitar el fregament en algun punt, la via es deu poder rapelar encara que no està equipada a tal efecte.La roca és boníssima i sorprenentment gens pul.lida.  Obligat V/A0, segurament es puguin enllaçar les dues darreres tirades.


-Gallego-Carlos: Via clàssica que ha quedat parcialment equipada amb parabolts i alguns pitons, nosaltres hem fet servir els tascons i els Camalots 0.75,1 i 2, amb una miqueta de morro es passa només amb els expresos. La primera i segona tirada es poden enllaçar amb un sol llarg de 55, la R1 només te un bolt peró hi ha material antic per reforçar. La via és ben lógica i va buscant les debilitats d'aquest pany de paret. Està una miqueta sobada i cal parar atenció en els darrers metres de la via. Obligat V+/6a.



-Ressenyes: A l'aparcament hi ha una foto de la paret amb totes les vies marcades, per internet corren moltes topos de la paret. Per casa tinc un Desnivel de fa anys que hi surten, si tinc un moment l'escanejo.
-Descens: Hi ha una linea de ràpels per la G.C. que és més ràpida que la baixada habitual, nosaltres el primer dia vàrem fer servir aquesta linea de ràpels i vàrem llepar. Al primer ràpel ens va caure un bloc per sobre i al segon s'ens va enganxar la corda. De totes maneres si us hi voleu fotre són dos ràpels el primer de 60 ( justos,compte !) i el segon és de 50. L'instal.lació es troba a la vira que hi ha just per sota d'on comença el cable, són dos bolts amb cadena de color rosa i amb un 60 picat, el segon correspon a la R2 de la G.C.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada