dimarts, 14 de gener del 2014

Orgasmatrón i Fernan Wall a Xulilla.


-Cordada: Txus i Busquets.
-Orientació: Sud Est, l'Orgasamtrón queda a l'ombra cap a les 2 i la Fernan Wall cap a les 2.30.
-Accés: Xulilla queda a una mitja horeta de València ( direcció Llíria ), la majoria del trajecte es fa per autovia.
-Aproximació: La Orgamastrón queda més a l'esquerra i te químics mentre que la F.W. queda més a la dreta i te parabolts.
-Ressenyes: De l'Orgamastrón penjo la de Mal de Altura que està molt bé i de la Fernan Wall tinc una d'una pàgina web que no s'obre...la penjo per aquí sota.


 -Orgasmatrón: Bónica clàssica ara convertida en via esportiva. Una primera part de placa dóna pas a un bon díedre que ens deixa al damunt de la cinglera. Nosaltres hem fet les quatre reunions que hi ha peró segurament es deu poder fer amb dues tirades ( terra-R2 i R2-cim ). La via està totalment equipada peró si volem deixar-ho cossit al segón de cordada podem possar friends petits al primer llarg que va força en diagonal. Hem baixar rapelant: cim-R3 ( 20 ) i R3-terra ( 50 ), no se si amb un sol ràpel de 60 arriba, si ho voleu provar demaneu-ho a la gent que hi ha fent esportiva per sota, l'últim tram del ràpel és volat i no mola remontar-lo!. Han equipat la via per rapelar de R2 en comptes de R3 però per fer-ho d'aquesta manera cal pendular, la R3 no està equipada per rapelar peró com que són dos químics hi hem passat directament la corda. La roca boníssima peró força sobada, quan més amunt millor.Força ambient i sostinguda, V/V+ obligat.


-Fernan Wall: Guapa via de fissura i díedres en general i algun tram de placa. Es coneix que es fa menys que l'anterior perquè te algun tram herbós i brut però en general cap problema, la roca súper abrassiva. Hi ha una primera reunió a uns cinc metres del terra, no se si fent aquesta reunió arribes d'una tirada a R3 i et pots saltar la R2 que és un xic incòmode. Per baixar hem tirat dos ràpels: R3-R2 ( 30 ) i R2-tera ( 40 ).V+/6a obligat. La via està equipada amb bolts però una miqueta més allunyats que a l'anterior, nosaltres l'hem fet només amb expresos peró si volem entren els friends segurament els grans ( 1,2 i 3 ?).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada