dilluns, 5 de maig del 2014

Espitaires a la Paret de Portaclusa.


 

-Cordada: Macau i Txus.
-Accés: Hem d'anar al poble de Corçà, just passat aquest poble hem de prendre una carretera a l'esquerra que baixa cap a un embarcador que hi ha al pantà. Al cap d'un parell o tres de quilómetres després del poble hem d'agafar una pista a l'esquerra ( diria que la segona que trobem ), en aquesta pista trobarem una cruïlla on hem d'anar a ma dreta fins a les proximitats del Mas d'en Joaquim.Nosaltres hem aparcat a l'esquerra de la pista ( 1-2 cotxes,just ) uns docents metres abans del mas. Just passat el mas hi ha un tram més xungo de passar amb el cotxe, si fem aquest tros podrem apurar el cotxe un quilometre més aproximadament.



-Aproximació: Es tracta de pujar fins la Torre de les Conclues, excursió senyalitzada. Un cop al cim de la Torre de les Conclues hem de baixar cap a l'esquerra primer pel bosc i després per una tartera, uns doscents metres per sota de la torre hem de flanquejar a la dreta a buscar la instal.lació de ràpel. Hem mirat de fer un parell de fites en aquest tram.El ràpel fa 30 metres. Un cop a la base de la paret cal anar flanquejant, pujar una mena de coll i després de baixar-lo arribem al peu de via. Pont de roca llaçat i espit de la primera tirada visibles.
-Ressenya: Igual que l'accés i l'aproximació molt ben feta a lanochedelloro.com



-Orientació: Sud Oest, la via ha estat a l'ombra fins cap a les dotze.
-Material: Un parell de tascons grans i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 4.



-Via: A nosaltres ens ha agradat bastant. El lloc és molt guapo, la via és variada, lógica i te un parell de tirades força bones. La via te trams de mala roca i herba, si es fes més aquests trams millorarien molt i la via molaria molt més. El tipus de via i d'escalada ens ha recordat a Montrebei.
La via i el lloc ens varen agradar tant que ara ens agradaria repetir, algú te informació de les altres vies de la paret!!????.


-Dificultat obligada: V+/A1
-Descens: La via acaba uns metres per sota de la Torre de les Conclues, punt per on hem passat a l'aproximació.

3 comentaris:

  1. Sóc el Guillem, un dels oberturistes de la via Espitaires. Si em doneu el vostre mail, us envio les ressenyes originals d´aquesta paret...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guillem passam les ressenyes sisplau Victor. naturaventurat@yahoo.es
      Gracies

      Elimina
  2. Hola!, el meu mail és: marcbusquetspou@hotmail.com
    Merci!

    ResponElimina