dilluns, 2 de juny del 2014

Via Regard a la Paret de Catalunya.

Sortint de la R6.

-Cordada: Txus i Busquets.
-Accés: Àger, agafem la pista asfaltada que porta al Coll d'Ares, a uns deu quilometres del poble trobem un trencall a l'esquerra senyalitzat com a " Congost de Montrebei ". Seguint sempre aquesta pista arribarem al Prat de St.Llorenç, punt on mor la pista.

Inici de la cinquena tirada.

-Aproximació: Des de el Prat de St.Llorenç hem de prendre la traça que va per sota la paret. Quan portem uns vint minuts seguint aquesta traça arribem a una zona amb un despreniment. En aquest punt hem de passar de la traça que continua per sota d'aquest despreniment i ens enfilem per una evident feixa amb rastres de pas. Al cap d'uns cent metres hem de grimpar una nova feixa i al damunt d'aquesta hi localitzem l'inici de la via que és comú amb la clàssica Paül-Lalueza ( R0 de dos pitons ).

Controlant per on va l'inici.

-Material: Nosaltres hem utilitzat un parell de tascons petits i un joc de friends des de l'Alien verd al Camalot del 3. El del 4 entra però no l'hem trobat a faltar igual que els claus, aquests potser resulten útils si fem el llarg de V+ amb A1 ( uves grosses ? ).
-Orientació: La vàrem fer un dia de núvol, però diria que la via va estar a l'ombra fins cap a les dues.

Al nínxol de R6.

-Ressenya: La d'en Luichy, molt ben feta. Hi afegiria tres coses: a la R0 hi hem arribat grimpant a la seva vertical i no per l'esquerra ( deu ser el mateix ) , a la quarta tirada hi ha un clau abans de la xemeneia encara que queda una mica de mal xapar, al tercer llarg hi ha un tram de feixa abans d'arribar a la tercera role i a la quarta tirada el flanqueig a esquerres l'hem fet per sobre i més aviat en diagonal ( després hem desgrimpat ).


Rostollant per la Paül.


 -Via: Si saps a el que vas, la via no està malament. Els cent cinquanta metres de la sortida i els primers trenta els vàrem trobar ben guapos. La resta ja escales però és  força herbós.Similar a la veïna Miramunda, encara que aquesta darrera la vàrem trobar un pèl més difícil i segurament s'hi escali més que a la Regard.
La roca és bona.

Arribada a R6.

-Dificultat obligada: El tram de V+ comú amb la Paül-Lalueza segur que es pot fer amb A1. El V+ de dalt també te força fissura i suposo que també es deu poder trampejar amb A1, almenys això posa a la topo original on també demana vuit pitons.
-Descens: Carenar a la dreta pujant un parell de turons i en un ampli coll amb un prat girem a la dreta per enganxar un tram de bosc i després de tartera que ens retronarà sense pèrdua al Prat de Sant Llorenç.

Aquest cop ha anat just lo de la pluja!.

2 comentaris:

  1. Ei Marc!! Hi vau anar ahir, a la Regard? És que hi havia una cordada de dos per aquella zona, els vaig veure des de la Latin, igual ereu valtros?
    En qualsevol cas, a veure si un dia sortim a escalar!
    SALUT!!

    ResponElimina
  2. Nil!, que va...això és de fa un mes. Que tal la Latin?, ja veurem la piada...
    Si, ja tocaria quedar i a veure si enredem al Doctor Melenas i n'anem a fer una de plausible!
    Salut i Rostoll!!!!

    ResponElimina