dijous, 19 de juny del 2014

UME 40 Aniversari,Brucs a la Carnavalada i California.




Inici de la UME




Un dia amb amenaça de plujes vàrem fer un tour amb en Macau per la zona d'Agulles on vàrem fer les següents vies i agulles:

 1.U.M.E. 40 aniversari al Cap del Guerrer: Començem per aquesta agulla que es troba molt a prop del refugi i des d'on és perfectament visible. Pujem per la Canal de l'Ou de Colom, que és la que hi ha just abans de la Màquina de tren. De seguida trobem la paret a ma esquerra. La via es troba al final de la paret, parabolts visibles. Penjo les topos de l'Escalatroncs. , moltíssimes gràcies!





Nosaltres ens hem saltat la R1 sense massa problemes de fregament ( doble corda ), bona roca,generosament equipada amb parabolts i roles amb dues anelles per rapelar. V obligat. Tot i ser una via de placa és força variada amb trams de finura i d'altres més atlètics. Per baixar, anem al vessant oposat i fem una petita desgrimpada (I-II) fins a l'instal.lació de ràpel. Tirem un sol ràpel de 25 metres.

Inici de l'A.B. a la Carnavalada.

2.Aresta Brucs a la Carnavalada:  Acabat el ràpel del Cap del Guerrer, baixem a la Canal de ?????, que ens queda a ma Esquerra. La remontem uns metres i girem a l'esquerra uns deu metres per una canal secundària. Aquí comença l'Aresta Brucs, hi ha el nom desdibuixat en un códol i es veu la primera assegurança de la via que és un espit amb xapa casolana ben rovellada. Un altre cop la topo de l'Escalatroncs.

                          

Hem enllaçat les dues primeres tirades amb 60 metres molt justos, a la segona tirada hi ha el casquet d'un espit que si ens convé potser podem roscar així com un espit aixafat on pot ser útil un cordino per xapar-lo. Diria que a partir de la segona tirada la via està reequipada amb parabolts.
Per baixar, des de la darrera reunió pujem un pèl ( no cal arribar al cim ! ) i flanquejem a la dreta. Arribem fins una expansió amb anella. D'aquí podem tirar un ràpel o simplement possem la corda com a passamà per baixar uns quinze metres fins al coll.

El cim del Cap del Guerrer.

 3.California a la Boteruda del Gra: Des de el coll on hem acabat la via baixem a l'esquerra i anem a la CANAL DE ???? .Seguim aquesta canal de pujada i en pocs metres localitzem la via, parabolts del 8 amb xapa imitació de burí visibles al costat d'una fissura un xic herbosa, a peu de via hi ha un tronc entravessat.
Agafo les ressenyes dels Puretas Climb i de El Col.leccionista de Vies. Moltes gràcies!.


                                   


L'hem fet amb dues tirades, enllaçant el segon i el tercer llarg. Bastant equipada amb parabolts del 8, només calen expressos.La roca és bona. La fissura d'entrada és el més difícil, sembla que es pot fer amb A0.
Per baixar flanquejem a la dreta i arribem a una instal.lació de ràpel de dos espits amb cordino i maillon. Rapel amb una sola corda de 60 que ens deixa al coll de la canal per la que hem aproximat.


Primera reunió de la California.




2 comentaris:

  1. A veure noi, després de tants anys voltant per Montserrant ja ens podríem saber els 400 topònims de rigor, que tampoc costa tant:

    La canal que trobem a mà esquerra quan rapelem del cap del Guerrer és la Canal de les Bessones.
    Jo diria que es remunta una canal secundària a mà "dreta" i no esquerra per accedir a l'AB de la carnavalada.

    Per baixar de la Carnavalada flanquegem a l'esquerra mirant el buit per accedir a l'expansió amb anella.

    Quan acabem de baixar de la Carnavalada estem a la part alta de canal de les Bessones (un altre cop). Però el camí que seguim per anar cap a la Boteruda del Gra és el Camí de la travessa d'Agulles (el típic de les marques vermelles).



    ResponElimina
  2. Sóc una calamitat!!!!jajaja....
    Merci per les aportacions!.
    Et corre pressa lo de la guia d'Ansó?
    Apa, Labranya de Palau! salut i mapes!!!!

    ResponElimina