dimecres, 4 de juny del 2014

Somni Kiowa i Revenja Modoc a la Roca Grossa.

Segona tirada de la S.K.
-Cordada: Txus i Busquets.
-Accés: Hem d'anar a Alòs de Balaguer,a uns 15 km. d'Artessa de Segre. Un cop a Alòs de Balaguer hem de creuar-lo i seguir per una pista que comença fent baixada al costat d'una font i que discorre paral.lela al riu. Al cap d'un parell de quilòmetres trobarem a ma dreta la Font de l'Espadella, indicada amb un cartell. En aquesta font hi trobarem un aixopluc per la barbacoa i una zona de pícnic.

Amulets diversos que anirem trobant a les dues vies.

-Aproximació: Just passada la font i abans d'un totxo amb xapes surt una traça fitada a la dreta, al costat d'un pi, que sense pèrdua ens portarà a peu de paret.
Un cop a la base de la roca ja veurem els bolts de les dues vies.
-Orientació: Sud però la Roca Prenyada deixa la paret a l'ombra fins cap a les 11. Diria que la Revenja Modoc triga més a tenir sol.
-Material: Cintes exprés. Crec que amb unes 14 es va sobrat encara que enllacem llargs ja que les tirades són curtes.

Primer llarg de la S.K.
-Vies: Boníques propostes esportives de placa en una paret ben tranquila. Les dues són verticals i amb una roca boníssima. Encara que s'escalin les dues rutes l'activitat és ràpida i es pot acabar d'omplir el dia fent esportiva per la zona, la clàssica Olga Frontera o les vies d'auto protecció que hi a l'Agulla Fina que queden molt a ma tot fent l'aproximació. Hi ha les topos a lanochedelloro.com.

Primera-Segona tirada de la R.M.
A la Somni Kiowa hem enllaçat les dues darreres tirades i segurament molaria fer el mateix amb els dos primers llargs ja que la R1 és molt incómode. La primera xapa queda una mica alta, no se si entraria algun Alien petit ( tram de IV-V ).



De Revenja Modoc només hem escalat els dos primers llargs en un de sol, amb simple i sense problemes de fregament. Mola saltar-se/desxapar la R1 i la de sota així com allargar la primera xapa de la segona tirada.En aquesta també ens ha semblat que el primer parabolt quedava molt alt, podem trampejar-ho amb una figuera i després escalar aquest tram en tope rope.



-Dificultat obligada: V-V+/A0.
-Descens: Es rapela per les mateixes vies. Les roles marcades a la topo com a ràpel tenen un parabolt amb anella vinculat a l'altre amb un troç de corda, aquest es ben nou però a la llarga caldrà preveure un recanvi. Si es vol rapelar amb simple els últims ràpels , els que van a terra, s'arriba amb 30 però els altres diria que no. En cas de rapelar amb simple segurament caldrà abandonar material ja que les reunions no indicades com a ràpel són dos parabolts i prou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada