dimarts, 10 de juny del 2014

Costa Blanca.

Desplom del darrer llarg.

-Cordada: Berta i Busquets.
-Accés: Hem d'anar a la població de Calp. A l'entrada del poble ja trobarem cartells que ens guien cap al "Parc del Penyal". Convé aparcar a la zona del moll.

Final del quart llarg.

-Aproximació: Seguim el moll fins a un passeig arran de platja i sota del Penyal. Seguim aquest passeig fins al final i aquí agafem un camí que va vorejant per sota la paret. Cal seguir aquest camí fins a sota de la Valencians. Uns deu metres a la dreta de l'inici de la Valencians cal grimpar per una zona fàcil (III) fins a la R0 de la via, al peu d'un mur fisurat per on va el primer llarg.
-Ressenya: Com que sóc una calamitat vaig fer la foto a una via que no era i no en dúiem...per internet he trobat aquesta del bloc Vertical Globero que està molt bé,merci!

Topo de la via.

-Orientació: Oest, la via ha estat a l'ombra fins cap a les 3.
-Material: Nosaltres hem fet servir només els expresos, uns 16. Anàvem amb una simple de 70, no hem enllaçat tirades i tampoc hem tingut problemes de fregament, sense saltar-nos cap xapa però posant-ne alguna de llarga. Pot anar bé algun friend mitjà ( 0.75 ? ) per assegurar l'inici del quart llarg on hi ha un tram de V-V+ en el qual si falles vas a la repissa.
-Dificultat obligada: A les guies que hem anat mirant l'hi donen 6a o 6b segons les fonts. A mi m'ha semblat de 6a/A0.

Final del segon llarg.

 -Via: Bona escalada esportiva, homogènia i força variada. La roca és excel.lent però presenta algun tram sobat, en aquests punts o tenim una magnífica pressa a prop o la xapa per fer A0. L'equipament és a base de parabolts en general ben conservats.En cas d'evacuació podem escapar-nos per el Díedre UBSA ( diria que calen friends ) o bé intentar rapelar la via ja que les reunions tenen anella, diria que cal doble corda i guiar algun rapel. La via està bastant freqüentada.
-Descens: Del final de la via baixar uns metres al vessant oposat i agafar el camí que puja al cim en sentit descendent ( dreta ). Súper freqüentat, impossible perdre's. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada