dimecres, 16 de juliol del 2014

Espolón del Gállego a Peña Rueba.

Arribant al coll on mor la pista.

-Cordada: Txus i Busquets.
-Ressenya: Impossible peredre's amb aquesta d'en Luichy on a més s'explica l'accés, l'aprox i el descens.
-Accés: La via està situada a la cara Est de Peña Rueba. Hem d'anar al municipi de Murillo de Gállego i seguir la carretera en direcció a Jaca 1.6 quilómetres des de la sortida del poble. Al final d'una recta hem d'agafar una pista a ma esquerra i trobarem un bon aparcament al cap de 300 metres a ma dreta. Hi deuen cabre una desena de cotxes. Després hem fet la pista caminant i jo no m'hi foteria si no és amb un bon quatre per quatre.

Part intermitja de la via.

-Aproximació: Seguim la pista de pujada fins que mor en un coll amb un prat i uns blocs. Aquí agafem una traça fitada que porta a peu de paret. L'inici de la via és fácil de veure: hi ha un arboç i es veuen les xapes.
-Material: Cintes exprés llargues i doble corda.

Cap al final de la via.
-Orientació: Sud Est. Com que és un esperó hi peta força el vent.
-Via: Te força trams de placa interessants, és bastant homogènia i amb bona roca. Vàrem fer les tirades de dues en dues menys les tirades 6 i 7 que és on hi ha el 6a+ i voliem veure'ns.Diria que totes les reunions menys les dos o tres darreres eren de dues armelles, per tant si calgúes rapelar no s'hauria d'abandonar material a les roles. No vàrem enllaçar amb l'Espolón Fuertes com recomana en Luichy i la veritat és que hagués estat bé continuar.
-Dificultat obligada: V/A0.
-Descens: Tal i com l'explica en Luichy només afegir que vàrem fer tots els ràpels amb una sola corda de 60 menys els dos darrers que els vàrem enllaçar amb dues 60's.

Arribant al coll, darrera l'E.F.

2 comentaris:

  1. Wei marc molt bona aquesta, esta guapa la zona eh, jo al setembre i fare un stage per aqui...vau anar a la Platgeta del riu de sota el camping de murillo...? també esta molt guapo.Salut i canya a l'estiu.

    M. Segarra

    ResponElimina
  2. Marc!, la platjeta que em vàres dir poca la vàrem saber trovar, peró uns lócals que lo pilotan nos cantaron otra, saes neng?, Hawái, saes neng?.
    Aviam si lliguem lo de Grau dels Matxos i/o tarda a Montserrat.
    Salut i gorgues!

    ResponElimina