divendres, 24 d’octubre del 2014

Directa del Senglar al Roget

Canaleres arribant a R10.


-Cordada: Contxa, Manel i Busquets.
-Accés: Des de Saldes hem d'agafar la carretera que puja al mirador del Gresolet i a l'aparcament del refugi Lluís Estassen, però sense arribar a aquest punt. Abans de les barbacoes hem d'agafar una pista a l'esquerra. A l'entrada d'aquesta pista, que crec que porta a unes mines, hi ha una gran esplanada com d'una cantera. La pista de seguida fa una forta pujada, compte a no perdre gas. Nosaltres vàrem pujar amb la Kangoo i cap problema, a dalt hi havia algún turisme i no precissament alt. Passem una bassa a la nostre dreta i després agafem una pista a l'esquerra. Aparquem al costat d'una pedra amb una placa commemorativa, a la vertical de la paret.

A la primera tirada: n'hi ha que moure's!

-Aproximació: Més o menys davant de la pedra surt un corriol que va en direcció a la tartera que hi ha l'esquerra del Roget. Agafem aquest corriol, primer pel bosc i després per la tartera. Un cop a peu de paret cal deixar aquest camí i resseguir la base de la tàpia. Aquí el camí ja està més indefinit, però baja, es pot passar una mica per tot arreu. A peu de via hi ha una fletxa picada, a l'esquerra hi ha una altre via amb un espiti una altre fletxa. La  nostre te un clau amb un cordino blau i un boix llaçat.
-Orientació: Sud.





-Material: Nosaltres hem fet servir alguns tascons i un joc de friends de l'Alien blau al Camalot del 2. El del 3 que marca la ressenya no l'hem possat, només en un tram de IV+ de canaleres per treure pes de l'arnés, quedaba malament i més al fons entraven altres peçes.Amb cintes llargues es pot fer amb corda simple. Ens ha semblat que la via , te menys xapes al que ens te acostumats l'Indi.
-Ressenyes:  Del blog Escalada al Berguedà. Merci!.

Tram xulo...llàstima que duri poc!.

-Via: A tots tres ens va agradar molt. És veritat que és una via de ressalts, però aquests són de roca boníssima, abrasiva i adherent. A més, l'escalada és molt variada i les fissures i forats están nets de sorra i sanejats per autoasegurar-te correctament i per poder escalar disfrutant, la majoria de reunions són cómodes. No està equipada per rapelar. Hem enllaçat sense problemes de fregament les tirades ????. La via és nova però sembla que te força èxit, si hi ha cordades davant potser mola portar un pla B i no haver de patir perquè ens bombardejin, cosa força probable ja que la via creua algunes feixes. La via acaba a mig camí de l'aproximació de la cara sud, si anem sobrats de temps i de forçes aquesta via pot ser una bona opció per escalar a la cara sud sense fer la tartera.

Arribada a role 8.

-Descens: Carenem a la dreta i de seguida agafem un corriol/desgrimpada a l'esquerra que ens deixarà a la tartera de l'Enforcadura. Un cop a la tartera seguir-la de baixada, ignorant el trencant a l'esquerra que portaría al refugi Lluís Estassen. La tartera acaba en un camí que el seguim a la dreta i que ens deixa on hem aparcat.

Quin parell!!!!.

11 comentaris:

  1. Quin grau obligat li poses? El tram de 6b+ què tal es fa?

    ResponElimina
  2. Osti!, ja veig que m'ho he deixat...quan tingui un moment ho afegeixo!.
    Ja l'hi comentaré a en Manel aviam si ell recorda alguna cosa...
    Crec recordar que el 6c era un sol pas factible amb A0 i al 6b eren tres xapes on crec que arribaries amb A0 o A1e ( estrep). Al 6a+ les xapes diria que no pemetien fer A0 ni A1e, calia escalar.De totes maneres suposo que els bolts estan als passos més difícils i suposo que es fa amb 6a obligat.
    Però ja et dic que tot aixó és de memòria...Precissament en aquesta que no ho possa va i m'ho deixo, que cafre!.
    Si hi vas digues que t'ha semblat i ho afegim.Ah!, en el meu estat de forma actual difícilment hagués passat si hagués sigut més de 6a obligat...Segur que és menys obligada que l'Ou com balla ;)

    ResponElimina
  3. L'Ou com balla? Ja hi has anat? Molt gaupa!!

    Si hi vaig ja et diré què tal de grau obligat, però no crec que hi vagi en breu...

    ResponElimina
  4. No,encara no he anat a fer l'Ou...
    Aviam si algun dia coincidim!

    ResponElimina
  5. hola bous,
    i vaig anar dilluns,
    per mi 6a obligat no pas més al setè llarg sobretot!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ok!.Merçi per la informació,Joan.Et va agradar o que?.
      Salut i bones vies!!!.

      Elimina
    2. Ok!.Merçi per la informació,Joan.Et va agradar o que?.
      Salut i bones vies!!!.

      Elimina
  6. Hola amics, la vam repetir ahir i tan sols comentar que el dsescens és a la dreta no a l'esquerra, seguint unes pintades verdes, que a la tartera es convertiran en blaves.
    Salut i a escalar.

    ResponElimina
  7. Moltes gràcies per la info,Jaume.
    Salut i mètres!!!

    ResponElimina
  8. Una via molt bona, q no love climbing (a pesar de ser de l'indi), cal escalar i complertar (alguns blogs diuen practicament equipada, jo diria al 40-50%).
    No és bona idea anar per darrera d'una cordada. Blocs lliures, alguns grossos.

    ResponElimina