divendres, 13 de gener del 2017

Via de l'Aranya a les Garrigoses.



La clàssica del Serrat i una de les més repetetides del vessant sud.El secret del seu èxit segurament rau en la varietat de passatges i una dificultat més aviat modesta però ben homogènia.Inevitablement la via resta tallada pel camí de les Feixades i per una feixa,treient empenta al tema.L'altre pega que hi poden trobar els més sibarites són els embusos,ja que a més de ser una via molt freqüentada també és una linea de ràpels molt utilitzada.
Hem escalat els dos primers llargs que moltes cordades obvien,no se si són massa recomanables.El primer em va agradar però el segón massa terra i verd pel meu gust.
Restriccions: Ll1 i Ll2 prohibits de l'1 de Gener al 31 de Juny.Resta de la via prohibida de l'1 de Març al 31 de Juliol.
Accés: Collbató,cal estacionar a l'àrea recreativa de la Salut.
Aproximació: Pujem per la carretera que va a les coves fins al primer revolt.Aquí cal agafar un corriol més o menys fressat per peu de paret. Al cap d'uns deu minuts i despres de passar una bauma ben característica amb una cable que baixa de la paret arribem a peu de via. Aques és comú amb la Via del Xavi i queda just a l'esquerra del sostre característic de la Don Cipote. Hi ha el nom escrit en vermell.
Orientació: Sud.
Material: Algún tascó i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 2, a la primera tirada crec que hi vaig enxufar un tres però diria que és prescindible. Duiem pitons perquè a la ressenya d'en Luichy deia que potser calien a la primera tirada. No els hem utilitzat.
Grau obligat: V+.
Descens: Un cop acabada la via tenim dues opcions: sortir a la carena i anar a buscar la canal de l'esquerra o rapelar per la mateixa via,crec que aixó darrer és el més recomanable. Amb dos ràpels de 60 i una desgrimpada som a la feixa. Arribats en aquest punt hi torna a haver dues opcions: desgrimpar un tram de feixa i seguir rapelant per la via o bé anar a buscar la canal. Nosaltres hem anat a buscar la canal i l'hem desgrimpat uns doscents metres. Novament tenim dues opcions: seguir la canal fins al final on caldrà fer un ràpel d'uns 20 metres sobre un sol bolt amb maillón que ens deixarà al Camí de la Santa Cova. L'altre opció és deixar la canal i anar a ma dreta ( en el sentit de la marxa,d'esquenes a la paret ), enganxem un tram de corda fixe i unes escales per acabar anant a espategar al camí de la Santa Cova molt a prop de les Coves del Salnitre.
Ressenya: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada