divendres, 14 de juliol del 2017

Boy Roca a la Trompa de l'Elefant.


Gran clàssica de Sant Benet i potser de tot Montserrat. La línea és ben suggerent i l'escalada malgrat ser tota l'estona de placa te moviments força variats. L'ambient i la qualitat de la roca,més tenint en compte que és una via de IV/V són espectaculars. La terçera tirada esdevé un terreny de joc idoni pels que vulguin practicar amb els pedals ja que no acaba de desplomar i les assegurançes són bones i properes. D'altre banda si fem aquesta tirada en lliure gaudirem d'un bonic mur de continuïtat que ens demanarà una bona tècnica per aprofitar-ne els repossos o anar sobrats de pila. A la resta de llargs podrem gaudir d'una bona escalda plaquera montserratina de IV grau,compte que hi ha trams de III/IV on no val a badar. Per aquest motiu segurament no es pugui recomanar com a via d'iniciació si més no a la peculiar escalada montserratina.


-Accés: Monestir de Montserrat. Aparcament de pagament (6.5€), descompte a federats (4€).
-Aproximació: Pugem per les Escales dels Pobres fins al Pla de Sta. Anna. Aquí hem d'agafar un camí a mà dreta que, passant per unes escales, porta fins al refugi de Sant Benet.Deixem el refugi a ma esquerra i passem per una característica porta. Assolim un trencall i agafem el corriol de l'esquerra en direcció a Sant Salvador/cim de l'Elefant. Al cap d'una estona veiem una gran rampa rocosa: és la base de la Trompa de l'Elefant.Just abans d'arribar a aquesta rampa trobarem una canal amb vegetació que baixa per sota la cara oest de l'Elefant,baixem per aquesta canal fins a localitzar l'inici de la via. El trobarem a la part alta d'aquesta canal, just a la dreta d'un desplom. Si ens estirem veurem el primer parabolt l'Elefantet com per exemple la Chachi Piruli.
-Orientació: Sud,compte amb el vent a l'hivern.
-Material: Nosaltres hem possat un Tricam vermell a dos metres del terra, un Camalot del 0.5 o 0.75 per arribar al primer bolt i algun merlet. Per internet he llegit que algunes cordades possen més peçes, per tant podeu provar sort. Unes setze cintes exprés,estrep útil.
-Grau obligat: V+/A0.Trams de III/IV exposats.


-Descens: La via està equipada amb dues anelles per reunió per tal de poder ser rapelada,menys la role del cim. En cas de fer la darrera tirada i voler baixar caminant cal desgrimpar per la via Normal de l'Elefant.Arribats al cim cal desgrimpar cap al coll que fromen el cap i la Trompa de l'Elefant. Compte amb el pas final (III+),hi ha un peu bo però costa molt de vure,possibilitat d'abandonar un maillón a un espit amb xapa de burí que hi ha al cim.Un cop al coll desgrimpem una incómode xemeneia i arribem a una zona de plaques tombades que cal devallar. Si ens enganxem a la paret trobarem corriol i arbres encara que és factible desgrimpar directament les plaques. Un díedre final més dret (II+) ens deixa a un coll bastant marcat. Baixem per dins del bosc cap a l'esquerra i sota la paret de l'elefant fins arribar a l'Ermita de Sant Salvador. Si continuem baixant arribarem al camí que hem seguit per anar de Sant Benet al peu de via.
-Ressenyes: el col.leccionista de vies,escalatroncs i pescadordestels. Moltíssimes gràcies!.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada